Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin otvoren za bezbjednosne sveobuhvatne razgovore sa Amerikom

21 Jun 2024
1 min.
Putin otvoren za bezbjednosne sveobuhvatne razgovore sa Amerikom

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvoren je za bezbjednosne razgovore sa SAD, ali oni moraju da budu “sveobuhvatni” i uključuju temu Ukrajine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao da je takav dijalog potreban zbog nagomilanih problema u vezi sa bezbjednosti na globalnom nivou.

“Ruski predsjednik je rekao da smo spremni i zainteresovani za dijalog sa SAD, ali samo za sveobuhvatan dijalog. Taj dijalog je veoma potreban zbog velikog broja problema vezanih globalnu bezbjednosnu arhitekturu”, rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim riječima, Moskva je otvorena za širok, sveobuhvatan dijalog koji uključuje sve dimenzije, odnosno sukob oko Ukrajine i direktnu umiješanost SAD u ovaj sukob.

“Ne sumnjamo da će SAD vršiti pritisak na sve naše partnere. Ali saradnja koju nudimo je apsolutno lišena bilo kakve konfrontacije u odnosu na treće zemlje, ona je obostrano korisna i, naravno, ispunjava interese naših partnera”, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li se može očekivati pritisak SAD na Vijetnam nakon Putinove posjete.

SRNA

Povezani članci

U Las Vegasu pet dana zaredom preko 46 stepeni

U Las Vegasu u američkoj državi Nevadi zabilježeno je rekordnih pet dana zaredom sa temperaturom od 46,1 stepen Celzijusa. U Las Vegasu je u nedjelju izmjereno 48,8 stepeni, što je rekordna temperatura ikada zabilježena u tom gradu, prenio je Vašington tajms. U utorak je u tom gradu izmjereno 48,3 stepena, čime je oboren rekord za […]

Nijagarini vodopadi zasvijetlili u bojama srpske trobojke

Nijagarini vodopadi zasvijetlili su u bojama srpske trobojke povodom 168 godina od rođenja srpskog naučnika i genija Nikole Tesle. “Snažno nevrijeme spriječilo je podizanje zastave ispred zgrade Skupštine grada Nijagara Fols pa je ovaj događaj odgođen za sutra, čime će početi ovogodišnji Međunarodni festival Dani Nikole Tesle“, rekao je Srni direktor ovog festivala Borislav Živković. […]