Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin otvoren za bezbjednosne sveobuhvatne razgovore sa Amerikom

21 Jun 2024
1 min.
Putin otvoren za bezbjednosne sveobuhvatne razgovore sa Amerikom

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvoren je za bezbjednosne razgovore sa SAD, ali oni moraju da budu “sveobuhvatni” i uključuju temu Ukrajine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao da je takav dijalog potreban zbog nagomilanih problema u vezi sa bezbjednosti na globalnom nivou.

“Ruski predsjednik je rekao da smo spremni i zainteresovani za dijalog sa SAD, ali samo za sveobuhvatan dijalog. Taj dijalog je veoma potreban zbog velikog broja problema vezanih globalnu bezbjednosnu arhitekturu”, rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim riječima, Moskva je otvorena za širok, sveobuhvatan dijalog koji uključuje sve dimenzije, odnosno sukob oko Ukrajine i direktnu umiješanost SAD u ovaj sukob.

“Ne sumnjamo da će SAD vršiti pritisak na sve naše partnere. Ali saradnja koju nudimo je apsolutno lišena bilo kakve konfrontacije u odnosu na treće zemlje, ona je obostrano korisna i, naravno, ispunjava interese naših partnera”, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li se može očekivati pritisak SAD na Vijetnam nakon Putinove posjete.

SRNA

Povezani članci

Tramp prekinuo skup u Filadelfiji i počeo da pušta muziku (VIDEO)

Predizborni skup republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u SAD Donalda Trampa u predgrađu Filadelfije spontano se pretvorio u koncert, jer je bivši predsjednik prestao da odgovara na pitanja kada mu je rečeno da je dvoje ljudi u publici zatražilo pomoć ljekara, i preuzeo ulogu di-džeja. Moderatorka skupa je bila guvernerka Južne Dakote, Kristi Noem, koja […]

Iz Libana ispaljeno 50 raketa na Izrael, Hezbolah preuzeo odgovornost

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći iz Libana ispaljeno oko 50 raketa na grad Safed i okolinu, a Hezbolah je preuzeo odgovornost za ovaj napad. U saopštenju se navodi da su izraelske trupe presrele veliki broj projektila u toj oblasti, a u ovom trenutku nema izvještaja o povrijeđenima ili šteti, prenosi Tajms of […]