Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin potvrdio da će se kandidovati

08 Decembar 2023
1 min.
Putin potvrdio da će se kandidovati

Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je da će se kandidovati za novi mandat na čelu države, uprkos tome što je u prošlosti “razmišljao različito” o tome.

“Neću da krijem da su u različitim vremenima postojala različita razmišljanja, ali sada, u pravu ste, ovo je vrijeme, trebamo da odlučimo. Kandidovaću se za mjesto predsjednika Ruske Federacije”, rekao je Putin novinarima.

On je dodao da je ova odluka jedina ispravna “u današnje vrijeme”.

Prethodno je dopisnik “Sputnjika” javio je da je Putin najavio svoje planove da se kandiduje za novi predsjednički mandar u martu 2024. godine tokom neformalnog razgovora sa učesnicima specijalne vojne operacije.

SRNA

Povezani članci

Kivni na Budimpeštu: Mađarskoj žele oduzeti predsjedavanje EU

NJemačka smatra da postoji opcija oduzimanja predsjedavanja EU od Mađarske, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Sebastijan Fišer. On je ocijenio da je Budimpešta nanijela “veliku štetu” u prvih 12 dana svog mandata. “Da vidimo kako se nastavlja mađarsko predsjedavanje Savjetom. Sada je 12. dan i već je nanesena velika šteta”, rekao je Sebastijan Fišer […]

U urušavanju škole u Nigeriji 22 učenika poginula, 132 spasena iz ruševina

Najmanje 22 učenika je poginulo u Nigeriji kada se srušila dvospratna školska zgrada u centralnom dijelu zemlje, saopštile su lokalne vlasti. Pod ruševinama su bila zarobljena 154 učenika, a 132 su spasena i smještena u bolnice zbog povreda, izjavio je portparol policije u nigerijskoj saveznoj državi Plato, gdje se incident dogodio u petak, prenosi Skaj […]