Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin: Zapad je izazvao energetsku i prehrambenu krizu

24 Maj 2023
1 min.
Putin: Zapad je izazvao energetsku i prehrambenu krizu

Prehrambenu i energetsku krizu u svijetu izazvale su zapadne države, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju na 11. Međunarodnom susretu visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti.

Ruski lider, koji obratio putem video-linka, skrenuo je pažnju na činjenicu da pojedne zemlje i organizacije pokušavaju da održe svoj dominantni položaj u svijetu i u potpunosti ignorišu interese i suverenitet drugih, prenosi ruska novinska agencija TASS.

“Sve to uz jačanje vojnog potencijala, grubo je miješanje u unutrašnja putanja drugih država te pokušaj da se izvuče jednostrana korist od energetske i prehrambene krize koju su izazvale zapadne države”, naglasio je ruski lider.

Ovom skupu u Moskvi prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Dodik je nešto ranije rekao da je BiH nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja istorije i međunarodnog prava.

Na međunarodnom skupu o bezbjednosti u Moskvi učestvuju predstavnici iz više od 100 zemalja svijeta.

SRNA

Povezani članci

Počeo Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu, glavna tema multipolarnost

Glavna tema Međunarodnog ekonomskog foruma, koji je počeo danas u Sankt Peterburgu, je “Osnova multipolarnosti — formiranje novih centara rasta”. Ruski predsjednik Vladimir Putin će se obratiti na plenarnoj sjednici foruma u petak, 7. juna, javlja “Sputnjik”. Glavni poslovni dio programa podijeljen je na četiri tematska bloka koji su u skladu sa osnovnom misijom foruma […]

Dijelovi Njemačke poplavljeni, raste vodostaj Dunava u Austriji i Mađarskoj (VIDEO)

Nakon što su poplave pogodile dijelove Njemačke, poplavne vode nastavljaju da rastu u južnim dijelovima zemlje, a vodostaj Dunava nastavlja da raste prema Austriji i Mađarskoj. Sav riječni saobraćaj duž Dunava zaustavljen je u oblasti Donje Austrije. Dunav se izlio u trećem po veličini gradu u Austriji, Lincu, ostavljajući područja blizu obala rijeke potopljena. U […]