Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin: Zapad je izazvao energetsku i prehrambenu krizu

24 Maj 2023
1 min.
Putin: Zapad je izazvao energetsku i prehrambenu krizu

Prehrambenu i energetsku krizu u svijetu izazvale su zapadne države, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju na 11. Međunarodnom susretu visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti.

Ruski lider, koji obratio putem video-linka, skrenuo je pažnju na činjenicu da pojedne zemlje i organizacije pokušavaju da održe svoj dominantni položaj u svijetu i u potpunosti ignorišu interese i suverenitet drugih, prenosi ruska novinska agencija TASS.

“Sve to uz jačanje vojnog potencijala, grubo je miješanje u unutrašnja putanja drugih država te pokušaj da se izvuče jednostrana korist od energetske i prehrambene krize koju su izazvale zapadne države”, naglasio je ruski lider.

Ovom skupu u Moskvi prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Dodik je nešto ranije rekao da je BiH nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja istorije i međunarodnog prava.

Na međunarodnom skupu o bezbjednosti u Moskvi učestvuju predstavnici iz više od 100 zemalja svijeta.

SRNA

Povezani članci

Si-En-En: Atentator trampa 20-godišnjak iz Pensilvanije

 Američki federalni istražni biro /FBI/ identifikovao je osumnjičenog napadača na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa i riječ je o 20-godišnjaku iz Pensilvanije, javio je izvještač Si-En-Ena, pozivajući se na svoje izvore. Izvještač je na društvenoj mreži “Iks” naveo da FBI još ne objavljuje ime napadača. Rojters nije mogao da potvrdi saznanja američke TV mreže o […]

Tramp ranjen na skupu u Pensilvaniji, napadač ubijen; FBI: Pucnjava je bila pokušaj atentata (VIDEO)

Pripadnici Tajne službe evakuisali su Donalda Trampa sa predizbornog skupa u gradiću Batler u Pensilvaniji, nakon što se iz mase čulo nekoliko hitaca iz vatrenog oružja. Tramp, kojem su se oko uva i na licu vidjeli tragovi krvi, prebačen u bolnicu. Napadač ubijen, još dvije osobe ranjene. FBI okarakterisao pucnjavu kao pokušaj atentata na Trampa. […]