Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin: Zapad je izazvao energetsku i prehrambenu krizu

24 Maj 2023
1 min.
Putin: Zapad je izazvao energetsku i prehrambenu krizu

Prehrambenu i energetsku krizu u svijetu izazvale su zapadne države, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju na 11. Međunarodnom susretu visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti.

Ruski lider, koji obratio putem video-linka, skrenuo je pažnju na činjenicu da pojedne zemlje i organizacije pokušavaju da održe svoj dominantni položaj u svijetu i u potpunosti ignorišu interese i suverenitet drugih, prenosi ruska novinska agencija TASS.

“Sve to uz jačanje vojnog potencijala, grubo je miješanje u unutrašnja putanja drugih država te pokušaj da se izvuče jednostrana korist od energetske i prehrambene krize koju su izazvale zapadne države”, naglasio je ruski lider.

Ovom skupu u Moskvi prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Dodik je nešto ranije rekao da je BiH nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja istorije i međunarodnog prava.

Na međunarodnom skupu o bezbjednosti u Moskvi učestvuju predstavnici iz više od 100 zemalja svijeta.

SRNA

Povezani članci

Američki dron kojim je upravljala vještačka inteligencija ubio operatera tokom simulacije

U simuliranom testu koji je organizovala američka vojska, dron vazduhoplovnih snaga SAD pod kontrolom vještačke inteligencije ubio je operatera kako bi ga spriječio da se mješa u napore da postigne misiju, rekao je zvaničnik prošlog mjeseca. Vještačka inteligencija (AI) koristila je “veoma neočekivane strategije da postigne svoj cilj” u simuliranom testu, izjavio je pukovnik Taker […]

Orban: Nikada nećemo ratovati protiv Rusije

Mađarska pod trenutnom vladom nikada neće ratovati protiv Rusije, niti će dozvoliti da bude uvučena u ukrajinski sukob, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. On je tokom gostovanja na radio-stanici “Kosut” komentarisao nedavnu izjavu gradonačelnika Budimpešte Gergeja Koračonja, koji je rekao da je “Mađarska već u ratu sa Rusijom”. “Ako neko govori takve stvari i […]