Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Radić: Nezabilježeno da načelnik opštine Sokolac bojkotuje rad Skupštine (VIDEO)

29 Februar 2024
3 min.
Radić: Nezabilježeno da načelnik opštine Sokolac bojkotuje rad Skupštine (VIDEO)

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Đorđe Radić rekao je da je do sada nezabilježeno u ovoj lokalnoj zajednici da načelnik opštine bojkotuje rad Skupštine opštine, te ocijenio da je načelnik ovim “pokazao neozbiljno ponašanje prema građanima”.

“Građani su ga birali da štiti njihove interese, da troši transparentno sredstva koja su na raspolaganju opštini Sokolac, a ne da se krije iza skupštinske većine koja jasno i nedvosmisleno podrži svaki projekt u opštini”, kaže Radić komentarišući da na današnjoj, redovnoj sjednici i nastavku 12. tematske sjednice nisu prisustvovali odbornici SDS-a i načelnik opštine Milovan Bjelica.

On je, demantujući navode kluba odbornika SDS-a da rad Parlamenta opstruiše skupštinska većina, napomenuo da je skupštinska većina podržala kupovinu zemljišta za gradsku kuću, regulacione planove, projekte u vezi sa solarnim panelima, vodosnabdijevanja, kanalizacione kolektore i mnoge bitne za ovu lokalnu zajednicu, ali najveći dio ih još nije realizovan.

Naglašava da je Bjelica sredstva trošio nenamjenskii, te da su mnoge odluke donešene mimo zakona i statuta opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Sokolac Sretko Marjanović rekao je novinarima da su na sjednici bili odbornici SNSD-a, DEMOS-a, Ujedinjene Srpske, PDP-a i DNS-a, a odsutni odbornici SDS-a, načelnik Bjelica, kao i dosadašnji izvjestioci tačaka dnevnog reda koji su ove poslove obavljali po ovlaštenju načelnika.

Prema njegovim riječima, danas su razmatrane predložene tačke dnevnog reda, prema Poslovniku o radu Skupštine, jer su prethodno ovlašteni obrađivači u ime odjeljenja za privredu i građevinarstvo pripremili, te dostavili materijal za sjednicu.

Marjanović je naglasio da će za budući rad Skupštine konsultovati Ministarstvo uprave i lokalne samouprave da preporuče na koji način se u skladu sa zakonskim regulativama mogu pripremati i održavati naredne sjednice kako rad lokalnog parlamenta ne bi bio blokiran.

Šef Kluba odbornika DEMOS-a Srđan Knežević je rekao novinarima da je “nenamjensko trošenje budžetskih sredstava u proteklih 12 godina dovelo Sokolac do finansijskog kolapsa”, te da načelnik opštine “odgovornost želi da prebaci na skupštinsku većinu”.

Prije redovne sjednice, održan je i nastavak tematske u vezi sa stanjem u Javnom komunalnom preduzeću “Sokolac” kojoj ni danas nisu prisustvovali predstavnici Okružnog javnog tužilaštva, kojem je dostavljena dokumentacija zbog sumnji u nezakonite radnje u ranijem periodu.

Skupština opštine Sokolac je danas jednoglasno razriješila vršioca dužnosti direktora Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Mirjanu Subašić i imenovala diplomiranog pravnika Miloša Erića koji je trenutno zaposlen u preduzeću “Pošte Republike Srpske” Radna jedinica Sokolac.

Povezani članci

Elek: Posao u Centru za novinare UNA TV, i drugi da pokažu solidarnost

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek saopštio je da će ovaj centar zaposliti dvoje novinara sa “Una TV” i to u službu za odnose s javnošću, te je pozvao druge da učine isto i pokažu solidarnost zbog gašenja ove medijske kuće nakon uvedenih sankcija. “Pozivam sve direktore javnih preduzeća da zaposlimo ovih 80 […]

Obilježena slava Hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila

U Hramu Sabora Svetoga arhangela Gavrila na Palama danas je služena liturgija, prelomljen slavski kolač i proslavljena krsna slava u prisustvu velikog broja vjernika. Liturgiju je služio nastojatelj manastira Sokolica na Ravnoj Romaniji arhimandrit Andrej, u prisustvu paljanskog sveštenstva i brojnih vjernika. Kum slave Hrama bio je profesor Draga Mastilović, koji je, čestitajući slavu svim […]