Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Ranjeni Delević biće prebačen na VMA, Petković: Napad ROSU je mnogo više od provokacije

24 Januar 2023
3 min.
Ranjeni Delević biće prebačen na VMA, Petković: Napad ROSU je mnogo više od provokacije

Direktor Opšte bolnice Kraljevo dr Zoran Mrvić rekao je da je ranjeni Miljan Delević stabilnog zdravstvenog stanja i da će biti prebačen na dalje lečenje u Beograd na VMA, na lični zahtjev. Delevića je obišao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković navodeći da je napad ROSU mnogo više od provokacije.

Miljan Delević, koga su juče pripadnici ROSU ranili na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, biće prebačen iz Kraljeva za Beograd, gdje će se, na lični zahtjev, liječiti na Vojnomedicinskoj akademiji.

Direktor Opšte bolnice u Kraljevu dr Zoran Mrvić rekao je da je Delević stabilnih vitalnih funkcija i da je rana koju je zadobio obrađena kako treba.

– Transport za VMA je po ličnoj želji pacijenta i mi ćemo to sprovesti u naredna dva-tri sata, nema znakova ugroženosti i zdravlja samog pacijenta, nadamo se brzom oporavku – naveo je dr Mrvić.

Ranjenog Delevića danas je obišao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i prenio mu pozdrave predsjednika Vučića. Naveo je da je Delević ranjen samo zato što je Srbin.

– Kada pogledate auto, vidjećete da je izrešetan sa zadnje strane, da je kosovska policija krenula prva u napad sa namjerom da ubije Miljana i Dušana, to mi je sada i Miljan potvrdio, na kraju krajeva, tu su bezbjednosne kamere koje je instalirala kosovska policija. Zašto Svečlja ne pokaže kamere, nego nastavlja sa propagandom želeći da prikriva istinu, da ROSU svaki dan maltretira srpski narod? – upitao je Petković.

Istakao je da je to mnogo više od provokacije i da je metak mogao da bude koban po njegov život, zbog čega je i hitno prebačen u Kraljevo.

– Na Bistričkom mostu i svuda gdje su postavili punktove, ROSU policija svakodnevno zaustavlja i maltretira narod, drže ih po nekoliko sati, skidaju do gole kože, da bi predstavili kako Kurti ima moć na sjeveru i da oni vladaju na sjeveru – naveo je Petković ističući da duge cijevi nemaju šta tu da traže.

Međunarodna zajednica, dodaje, mora da reaguje i zaustavi zlo iz Prištine, jer to je jedini način da se sačuvaju mir i životi Srba.

RTS

Povezani članci

Najstarija crkva u Srbiji: U njoj se krstio Sveti Sava i njegova braća, a sada je štiti UNESKO

Na uzvišenju samo nekoliko kilometara od Novog Pazara nalazi se najstariji spomenik crkvene arhitektire u Srbiji, posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu. Pretpostavlja se da je ova crkva izgrađena u devetom vijeku na temeljima još starije bogomolje koja je tu postojala još u šestom vijeku. – Ovde su kršteni sinovi Nemanjića, Vukan, Nemanja i Rastko. […]

Posebna sjednica Skupštine Srbije; Prisustvuje i Vučić

Skupština Srbije danas će početi posebnu sjednicu o Kosovu i Metohiji, odnosno o izvještaju Vlade Srbije o pregovorima sa Prištinom, kojoj će prisustvovati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. U izvještaju Vlade o Kosovu i Metohiji navodi se da je došlo do eskalacije krize, sistemske diskriminacije i nasilja nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini, kao i da […]