Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Rapisan konkurs za dodjelu stipendija studentima

18 Septembar 2023
1 min.
Rapisan konkurs za dodjelu stipendija studentima

 Gradska uprava Istočno Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2022/23 godinu za šta je u gradskom budžetu izdvojeno 80.000 KM.


Raspisan je konkurs za studente treće i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama, kao i konkurs za studente drugog i trećeg ciklusa studija.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti sa stalnim prebivalištem na području grada Istočno Sarajevo, saopšteno je iz gradske uprave.

Studenti prvog ciklusa studija koji konkurišu za dodjelu stipendije moraju da imaju položene ispite iz prethodne godine studija sa najmanjom prosječnom ocjenom 8.00, dok studenti koji imaju prosjek ocjena veći od 9.00, a korisnici su opštinske stipendije, mogu biti korisnici i gradske stipendije.

Visina stipendije za prvi ciklus studija iznosi 120 KM i isplaćuje se deset mjeseci, dok će prilikom odabira kandidata koji budu konkurisali za stipendiju za drugi i treći ciklus studija, prednost imati oni kandidati koji se nalaze u naučno-nastavnom procesu.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici grada Istočno Sarajevo /www.gradistocnosarajevo.net/.

SRNA

Povezani članci

Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

Na Treskavici je danas otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM. On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu […]

Za 10,37 odsto smanjen broj nezaposlenih lica u Istočnom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo, koji obuhvata šest opština, u julu su se na evidenciji nezaposlenih nalazila 4.734 lica koja aktivno traže zaposlenje, što je za 548 lica ili 10,37 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštini Pale u julu su na evidenciji nezaposlenih bila 1.434 lica, na Sokocu 1.135, u […]