Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Rapisan konkurs za dodjelu stipendija studentima

18 Septembar 2023
1 min.
Rapisan konkurs za dodjelu stipendija studentima

 Gradska uprava Istočno Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2022/23 godinu za šta je u gradskom budžetu izdvojeno 80.000 KM.


Raspisan je konkurs za studente treće i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama, kao i konkurs za studente drugog i trećeg ciklusa studija.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti sa stalnim prebivalištem na području grada Istočno Sarajevo, saopšteno je iz gradske uprave.

Studenti prvog ciklusa studija koji konkurišu za dodjelu stipendije moraju da imaju položene ispite iz prethodne godine studija sa najmanjom prosječnom ocjenom 8.00, dok studenti koji imaju prosjek ocjena veći od 9.00, a korisnici su opštinske stipendije, mogu biti korisnici i gradske stipendije.

Visina stipendije za prvi ciklus studija iznosi 120 KM i isplaćuje se deset mjeseci, dok će prilikom odabira kandidata koji budu konkurisali za stipendiju za drugi i treći ciklus studija, prednost imati oni kandidati koji se nalaze u naučno-nastavnom procesu.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici grada Istočno Sarajevo /www.gradistocnosarajevo.net/.

SRNA

Povezani članci

Ćosić organizuje prijem za olimpijca Nemanju Majdova

 Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić ugostiće danas džudistu iz ovog grada Nemanju Majdova koji će učestvovati na LJetnim olimpijskim igrama u Parizu. Prijem je zakazan za 14.00 časova u kabinetu gradonačelika, a po njegovom završetku planirane su izjave za novinare, najavljeno je iz Gradske uprave. Majdov, koji nastupa pod zastavom Srbije, učestvovao je ove godine […]

Oldtajmerom sa Jahorine do Pariza

 Ekipa koju čine otac i sin Danko i Andrej Mijović i Marko Košarac krenuće danas oldtajmerom sa Jahorine na put dug 4.000 kilometara do Pariza, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Ovo putovanje simbolično ukazuje na povezanost olimpijske Jahorine 1984. i Pariza 2024. godine. Izjave za novinare planirane su u 18.00 časova ispred olimpijskih krugova […]