Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Rapisan konkurs za dodjelu stipendija studentima

18 Septembar 2023
1 min.
Rapisan konkurs za dodjelu stipendija studentima

 Gradska uprava Istočno Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2022/23 godinu za šta je u gradskom budžetu izdvojeno 80.000 KM.


Raspisan je konkurs za studente treće i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama, kao i konkurs za studente drugog i trećeg ciklusa studija.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti sa stalnim prebivalištem na području grada Istočno Sarajevo, saopšteno je iz gradske uprave.

Studenti prvog ciklusa studija koji konkurišu za dodjelu stipendije moraju da imaju položene ispite iz prethodne godine studija sa najmanjom prosječnom ocjenom 8.00, dok studenti koji imaju prosjek ocjena veći od 9.00, a korisnici su opštinske stipendije, mogu biti korisnici i gradske stipendije.

Visina stipendije za prvi ciklus studija iznosi 120 KM i isplaćuje se deset mjeseci, dok će prilikom odabira kandidata koji budu konkurisali za stipendiju za drugi i treći ciklus studija, prednost imati oni kandidati koji se nalaze u naučno-nastavnom procesu.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici grada Istočno Sarajevo /www.gradistocnosarajevo.net/.

SRNA

Povezani članci

Na Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije

Pripadnici istražnog tima “Fast” Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ danas su na području Pala uhapsili jedno lice koje se dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela. Lice koje je uhapšeno, sprovedeno je u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Suda BiH, navodi se […]

U Istočnom Novom Sarajevu ukraden nakit i 1.700 KM

Nepoznati počinilac je iz stana u Istočnom Novom Sarajevu ukrao zlatni nakit i 1.700 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. Policiji je juče prijavljeno da je iz stana u privatnom vlasništvu u Karađorđevoj ulici otuđen zlatni nakit i novac. Policijski službenici izvršili su uviđaj na licu mjesta i u toku je rad na […]