Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Raskol u PDP-u: Mandić dao ostavku na sve funkcije, ogorčen na rad Trivićeve

23 Septembar 2022
2 min.
Raskol u PDP-u: Mandić dao ostavku na sve funkcije, ogorčen na rad Trivićeve

Zoran Mandić član PDP-a i predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Foča dao je ostavku na sve funkcije u ovoj stranci i poslao otvoreno pismo predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću, gdje je iznio niz optužbi na rad Jelene Trivić, kandidata za predsjednika Republike Srpske.

“To je legitimni interes SDS-a, ali postavlja se pitanje da li vrijedi obećavati građanima Foče izgradnju putne infrastrukture, razvoj drvne industrije i druge projekte koje smo usaglasili sa rukovodstvom stranke, kad nas to rukovodstvo u samoj predizbornoj kampanji žrtvuje. Takođe se stiče utisak da je samoj Јeleni Trivić kampanja u Hercegovini teret i da je tu više zbog SDS-a. Žrtvovanje svoje političke partije u Hercegovini je najbolji primjer njenog odnosa sutra kao predsjednika Republike Srpske prema Hercegovini uopšte”.

Kao čovjek koji je sav svoj radni vijek proveo u borbi protiv kriminala ne mogu sebi da dopustim da budem naivan i da povjerujem u iskrene namjere da je Jeleni Trivić prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da na predizbornim skupovima na Romaniji rame uz rame sjedi sa licima za koje osnovano sumnjamo da se dovode u vezu sa ozbiljnim krivičnim djelima, a što sam ja lično znao jer sam se upravo protiv tih organizovanih kriminalnih grupa borio. Tako nešto kao čovjek sebi ne mogu da dopustim i da učestvujem u dovođenju na vlast istih onih koje sam ne tako davno hapsio.

Kada se prisjetim konferencija za štampu Jelene Trivić i Milana Radovića meni je prilično jasno da se u stvari radi o interesnoj grupi kojoj su partije samo poslužile za kandidaturu, a iza koje pitanje je ko stoji, ko je finansira i kakve su joj namjere.

S obzirom da su svi vodeći ljudi u PDP-u, osim Draška Stanivukovića obezbjedili na kompenzacionim listama i da tolerišu ovakvo ponašanje i politiku Jelene Trivić, a da moja upozorenja nisu shvaćena ozbiljno koristim priliku da vas obavijestim da zbog toga podnosim ostavku na članstvo u GO PDP-a, Skupštinskog odbora PDP-a Foča i uopšte na članstvo u PDP-u.

ATV

Povezani članci

Za vikend rade lokacije za izdavanje ličnih dokumenata

Lokacije za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske radiće za vikend povodom održavanja opštih izbora, saopšteno je iz Ministarstva. Ove lokacije rade danas u 7.00 časova do sutra u 19.00 časova. Radi preduzimanja mjera i radnji za bezbjedno održavanje opštih, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza […]

Cvijanović: Јedini pravni okvir za naše živote naša Republika Srpska

Znamo da je jedini pravi okvir za naše živote naša Republika Srpska i dužnost svih nas je da zajedno radimo za uspjeh i napredak i zajedno moramo da branimo boje naše zastave, poručila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, na završnoj predizbornoj tribini ove stranke u Banjaluci na Trgu Republike. – Približavamo se još jednoj pobjedi […]