Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Razgovarano o zaštiti i obnovi pravoslavnih hramova

09 Jun 2021
1 min.
Razgovarano o zaštiti i obnovi pravoslavnih hramova

 Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas u Novom Sadu sa NJegovim preosveštenstvom episkopom bihaćko-petrovačkim Sergijem o zaštiti i obnovi srpskih pravoslavnih hramova.


Sagovornici su istakli značaj podrške svim projektima na obnovi i zaštiti najznačajnijih vjerskih spomenika, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Mirović je obećao da će Pokrajinska vlada nastaviti da pruža punu podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi kako bi se obnovilo i očuvalo duhovno i kulturno naslijeđe srpskog naroda i njegove crkve.

SRNA

Povezani članci

Prijedlog da dan rođenja Njegoša bude državni praznik u Crnoj Gori

Klub poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore predložio je da se 13. novembar – dan rođenja Petra Drugog Petrovića NJegoša proglasi za državni praznik. Ovaj klub dostavio je parlamentu Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnim praznicima, kojim je predviđeno da se 13. novembar proglasi za NJegošev dan, crnogorski praznik kulture. Poslanik Demokrata Vladimir Martinović […]

Izvedena najveća vježba Vojske Srbije u noćnim uslovima (FOTO)

 Više od 750 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske uz podršku jedinica Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane /RViPVO/ je na poligonu “Pasuljanske livade” uspješno izvelo do sada najveću vježbu Vojske Srbije u noćnim uslovima. U vježbi su sinoć izvedene složene borbene radnje taktičke grupe tokom odbrambene operacije noću, uz korišćenje najsavremenijih optoelektronskih sredstava koja su od […]