Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Ročište Dodiku i Lukiću: Odbijen zahtjev odbrane da Šmit svjedoči

22 Maj 2024
1 min.
Ročište Dodiku i Lukiću: Odbijen zahtjev odbrane da Šmit svjedoči

Pred Sudom BiH održano je ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću. Sudija Sena Uzunović je odbila zahtjev odbrane da se Kristijan Šmit pojavi kao svjedok.

Tužilaštvo je završilo sa izvođenjem materijalnih dokaza, a odbrana je osporila dio dokaza koji se odnose na korespondenciju prvnog odjela OHR-a i institucija Srpske.

Odlučujićo o zahtjevu odbrane, sudija je odbila svjedočenje Šmita, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića i još jednog svjedoka.

Naredno ročište zakazano je za 19. jun.

Predsjednik Srpske održaće danas u Istočnom Sarajevu konferenciju za novinare, koju možete pratiti na RTRS, portalu i Јutjub kanalu od 15.00 časova.

RTRS

Povezani članci

Sutra promjenljivo i nestabilno sa kišom

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ujutro i prijepodne ponegdje na sjeveru očekuje se prolazna slaba kiša ili pljusak, u ostalim krajevima promjenljivo i uglavnom oblačno uz sunčane periode. Od sredine dana jače naoblačenje se očekuje na jugu i jugozapadu koje će […]

Edukacija birača iz inostranstva za lokalne izbore

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da provodi edukacije za birače koji privremeno žive u inostranstvu za predstojeće lokalne izbore. Formirana je Radna grupa za informisanje i pripremu organizaciono-tehničkih aspekata za birače iz inostranstva, imajući u vidu složenost poslova u vezi sa sprovođenjem ovogodišnjih izbora. Radnu grupu čine predstavnici Komisije i Ministarstva inostranih poslova […]