Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Ročište Dodiku i Lukiću: Odbijen zahtjev odbrane da Šmit svjedoči

22 Maj 2024
1 min.
Ročište Dodiku i Lukiću: Odbijen zahtjev odbrane da Šmit svjedoči

Pred Sudom BiH održano je ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću. Sudija Sena Uzunović je odbila zahtjev odbrane da se Kristijan Šmit pojavi kao svjedok.

Tužilaštvo je završilo sa izvođenjem materijalnih dokaza, a odbrana je osporila dio dokaza koji se odnose na korespondenciju prvnog odjela OHR-a i institucija Srpske.

Odlučujićo o zahtjevu odbrane, sudija je odbila svjedočenje Šmita, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića i još jednog svjedoka.

Naredno ročište zakazano je za 19. jun.

Predsjednik Srpske održaće danas u Istočnom Sarajevu konferenciju za novinare, koju možete pratiti na RTRS, portalu i Јutjub kanalu od 15.00 časova.

RTRS

Povezani članci

Sunčano i toplo

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme sa temperaturom vazduha do 34 stepena Celzijusova. Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena bura na udare pojačana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. […]

Košarac: Na pitanju Reformske agende pale sve maske

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da su na pitanju Reformske agende pale sve maske i da se pokazalo da je Srpska usamljena u opredjeljenju za evropsku budućnost uz uvažavanje ustavnih nadležnosti i dejtonske strukture BiH. Košarac je napomenuo da je blokada je nastala u Federaciji BiH zbog unutarbošnjačkog sukoba “trojke” i SDA, […]