Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Rogatica: U hajci na vuka učestvovalo više od 200 lovaca

12 Februar 2024
1 min.
Rogatica: U hajci na vuka učestvovalo više od 200 lovaca

Lovačko udruženje “Rogatica” organizovalo je proteklog vikenda hajku na vuka na području boričkog platoa u kojoj je učestvovalo više od 200 lovaca iz Rogatice i gostiju, ali nije bilo ulova.


“Iako nam lovačka sreća nije bila naklonjena, lovci su se nakon hajke okupili u prostoru stare osnovne škole na Borikama u dobrim raspoloženju, i uz lovački pasulj i muziku obilježili smo ovo lijepo druženje”, rekli su novonarima u Lovačkom udruženju.

Predsjednik Upravnog odbora Lovačkog udruženja “Rogatica” Darko Jovičić naveo je da je hajka na vuka organizovana u skladu sa godišnjim planom udruženja.

On je izrazio zahvalnost za učešće lokalnim lovcima, ali i gostima iz Višegrada, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Zvornika, Bijeljine, Brčkog i iz Srbije.

Lovačko udruženje Rogatica osnovano je 1946. godine, a trenutno ima oko 250 članova.

Akcenat u aktivnostima rogatičkih lovaca je na obnovi i izgradnji lovno-uzgojnih i lovno-tehničkih objekata, te zaštiti, prihranjivanju i uzgoju divljači.

SRNA

Povezani članci

Višković potpisao Memorandum o rekonstrukciji dijela puta Foča- Šćepan Polje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković potpisao je danas sa predstavnicima Kineske korporacije za puteve i mostove /CRBC/ Memorandum o izgradnji dijela magistralnog puta Foča-Šćepan Polje, vrijedan oko 100 miliona evra. Višković je rekao novinarima u Banjaluci da je planirana izgradnja oko 15 kilometara magistralnog puta. “Kao što znate ta dionica je oko dvadesetak kilometara, […]

Rogatica: Usvojen program rada načelnika

Skupština opštine Rogatica usvojila je Program rada načelnika opštine za ovu godinu u kojem je definisano 27 tačaka, što su ujedno i ciljevi razvoja lokalne zajednice, te poboljšanje ukupnog kvaliteta društvenog života u svim oblastima. U programu rada načelnika kao prioriteti našli su se i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Novom naselju u Rogatici, […]