Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Rusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

26 Oktobar 2021
1 min.
Rusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

Rusija je zabrinuta nepovoljnim trendom razvoja situacije u BiH i poziva da se obustavi destruktivno miješanje u poslove ove zemlje, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

“Zabrinuti smo nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u BiH. Nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, dobija razmjere bez presedana, stvara potencijalnu prijetnju stabilnosti i bezbjednosti u BiH i na cijelom Balkanu”, navodi se u komentaru koji je objavljen na sajtu MIP-a.

Rusko Ministarstvo smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva.

“Pozivamo da se hitno prekine destruktivno miješanje u unutrašnje stvari suverene zemlje. Želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira za rejšavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u posljednje vrijeme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj djelatnosti”, dodali su u MIP Rusije.

Sputnjik

Povezani članci

Šestoro mrtvih u napadu u tržnom centru u Sidneju (VIDEO)

Pet osoba je ubijeno, a više ih je povrijeđeno u napadu nožem koji je izvršio muškarac u tržnom centru u blizini plaže Bondi u Sidneju, javili su australijski mediji. Napadača je ubila policija koja je saopštila da se dogodio ozbiljan incident i da su pripadnici snaga reda pucali na napadača. U saopštenju se dodaje da […]

Preminuo čuveni modni kreator Roberto Kavali

Poznati italijanski modni dizajner Roberto Kavali preminuo je danas u Firenci u 83. godini, javili su lokalni mediji. Kavali je postao poznat široj javnosti 1970. godine kada je imao svoju prvu modnu reviju u Parizu. Početkom sedamdesetih godina izmislio je i patentirao inovativni proces štampe na koži i otvorio je prvu manju radu “Limbo” u […]