Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Rusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

26 Oktobar 2021
1 min.
Rusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

Rusija je zabrinuta nepovoljnim trendom razvoja situacije u BiH i poziva da se obustavi destruktivno miješanje u poslove ove zemlje, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

“Zabrinuti smo nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u BiH. Nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, dobija razmjere bez presedana, stvara potencijalnu prijetnju stabilnosti i bezbjednosti u BiH i na cijelom Balkanu”, navodi se u komentaru koji je objavljen na sajtu MIP-a.

Rusko Ministarstvo smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva.

“Pozivamo da se hitno prekine destruktivno miješanje u unutrašnje stvari suverene zemlje. Želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira za rejšavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u posljednje vrijeme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj djelatnosti”, dodali su u MIP Rusije.

Sputnjik

Povezani članci

Ljekarka kažnjena zato što je pacijentu amputirala pogrešnu nogu

Hirurškinja u Austriji kažnjena je zato što je pacijentu amputirala pogrešnu nogu u maju ove godine. Starijem pacijentu odstranjena je desna noga umesto leve, a greška je otkrivena tek dva dana kasnije. U sredu je sud u Lincu proglasio 43-godišnjakinju krivom za teški nemar i propisao kaznu od 2.700 evra. Udovici pacijenta, koja je umrla […]

Facebook ponovo sklonio mreže za dezinformisanje o koroni

Meta, Facebookova matična kuća, saopštila je u srijedu da je maknula zlonamjerne mreže koje su se koristile raspravama o vakcinaciji kako bi uznemiravale stručnjake i unosile podjelu u društvo, što potvrđuje da dezinformisanje u vezi s pandemijom ne popušta. “Vrijeđali su doktore, novinare i zastupnike nazivajući ih pristalicama nacizma jer su promovisali vakcinaciju protiv covida i tvrdeći […]