Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Rusija planira da oživi automobilske marke Volga i Pobjeda

19 Jun 2022
1 min.
Rusija planira da oživi automobilske marke Volga i Pobjeda

Automobilski brendovi Volga i Pobjeda mogli bi da ožive u Rusiji, izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

“Mogu da otkrijem planove koje ima naša auto industrija. Prije svega, više nije tajna da će se proizvoditi Moskvič. Kolege imaju planove da ožive marku Volga ili Pobjeda ili obje”, rekao je manturov u intervjuu za portal RBK.

Prema njegovim riječima, takva ideja može da se ostvari na različitim lokacijama, prenosi RIA Novosti.

Početkom juna bivša fabrika francuskog proizvođača automobila Reno u Moskvi, Reno Rusija zvanično je preimenovana u Moskvič.

Planirano je da kompanija u budućnosti pokrene proizvodnju električnih automobila pod istim imenom.

Ministarstvo industrije i trgovine je takođe napomenulo da fabrika namjerava da sarađuje sa stranim brendovima, a puštanje novih artikala će početi ove godine.

Povezani članci

Čemu služi čep na vratima automobila (VIDEO)

Da li ste ikada obratili pažnju na čep koji se nalazi sa donje strane vrata vašeg automobila? Kako bi automobil bio pouzdan i trajao što duže, proizvođači ugrađuju čitav niz funkcija koje su prije svega praktične, a služe što boljem održavanju automobila. Jedna od čestih “boljki” jeste korozija koja se pojavljuje na limariji svakog automobila, […]

Ovo je najskuplji auto uvezen u BiH prošle godine

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, najskuplji automobil u prošloj godini koji je uvezen u BiH iznosio je 504,329 KM uz dodatna davanja koja su iznosila 85,768 KM. Radi se o automobilu Mercedes Benz Mejbah S 680 4 MATIK. U TOP 10 uvezenih automobila u prošloj godini našli su se još i Ferari F8 Tributo […]