Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Rusija: Uspješno testiran presretač projektila

17 Septembar 2021
1 min.
Rusija: Uspješno testiran presretač projektila

 Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije uspješno su testirale novi presretač projektila, rečeno je medijima u ruskom Ministarstvu odbrane.


Iz Ministarstva je saopšeno da je borbena posada Jedinice za protivvazdušnu i raketnu odbranu Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije izvršila testiranje na poligonu Sari-Šagan.

Komandant Jedinice general-major Sergej Grabčuk izjavio je da su testovi potvrdili očekivane parametre projektila.

“Novi projektil je pouzdano potvrdio očekivane parametre. Borbena posada je uspješno izvršila zadatak da pogodi određenu metu, uz očekivanu preciznost”, rekao je on.

Ranije testiranje istog projektila izvršeno je u aprilu, podsjeća TASS.

SRNA

Povezani članci

Hamas želi međunarodne garancije bezbjednosti Pojasa Gaze

Lider Hamasa Ismail Hanije izjavio je da bi među garantima bezbjednosti Pojasa Gaze želio da vidi Egipat, Katar, UN, Rusiju, Tursku i u budućnosti SAD, ali da se Izrael tome protivi. “Naši zahtjevi po ovom pitanju ostaju na snazi. Želimo da Egipat, Katar, Turska, Rusija, UN budu garanti. Naravno, i SAD će moći da se […]

Grenel saglasan sa Zurofom da zločin u Srebjenici nije genocid

Bivši izaslanik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saglasio se u vezi sa Srebrenicom sa direktorom Centra “Simon Vizental” Efraimom Zurofom koji je napisao u “DŽeruzalem postu” da nije svaki zločin genocid. “Ovo je tako istinito. Nijemci guraju rezoluciju UN da označi genocid 29 godina nakon tog događaja”, napisao je Grenel na […]