Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Rusija: Uspješno testiran presretač projektila

17 Septembar 2021
1 min.
Rusija: Uspješno testiran presretač projektila

 Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije uspješno su testirale novi presretač projektila, rečeno je medijima u ruskom Ministarstvu odbrane.


Iz Ministarstva je saopšeno da je borbena posada Jedinice za protivvazdušnu i raketnu odbranu Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije izvršila testiranje na poligonu Sari-Šagan.

Komandant Jedinice general-major Sergej Grabčuk izjavio je da su testovi potvrdili očekivane parametre projektila.

“Novi projektil je pouzdano potvrdio očekivane parametre. Borbena posada je uspješno izvršila zadatak da pogodi određenu metu, uz očekivanu preciznost”, rekao je on.

Ranije testiranje istog projektila izvršeno je u aprilu, podsjeća TASS.

SRNA

Povezani članci

Eksperti preporučili “fajzerovu” vakcinu za djecu

Ekspertski panel glasanjem je ubjedljivo podržao preporuku američkoj Federalnoj agenciji za hranu i lijekove /FDA/ da odobri upotrebu vakcine protiv kovida 19 kompanija “Fajzer” i “Biontek” za djecu uzrasta od pet do jedanaest godina. Panel je ocijenio da koristi od vakcine nadmašuju rizike. Odobrenje vakcine za ovu starosnu grupu bio bi važan regulatorni korak ka […]

Rusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

Rusija je zabrinuta nepovoljnim trendom razvoja situacije u BiH i poziva da se obustavi destruktivno miješanje u poslove ove zemlje, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije. “Zabrinuti smo nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u BiH. Nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, dobija razmjere bez presedana, stvara potencijalnu […]