Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Rusija zatražila sjednicu SB UN o Ukrajini

02 Februar 2023
1 min.
Rusija zatražila sjednicu SB UN o Ukrajini

Rusija je zatražila da se 8. februara održi sjednica Savjeta bezbjednosti UN posvećena Ukrajini, izjavila je Vanesa Frejzer stalna predstavnica Malte, zemlje koja u februaru predsjedava Savjetu bezbjednosti.

Prvi zamjenik predstavnika Ruske Federacije u UN Dmitrij Poljanski je pojasnio da će sastanak biti posvećen perspektivama mirnog rješavanja ukrajinske krize u kontekstu sve većih isporuka zapadnog naoružanja režimu u Kijevu, prenose RIA Novosti.

– Nećemo propustiti godišnjicu potpisivanja Minskih sporazuma – dodao je ruski diplomata.

Pored toga Poljanski je nagovijestio da će “kijevski režim i njegovi zapadni sponzori” u februaru organizovati događaj na Generalnoj skupštini UN povodom prve godišnjice specijalne vojne operacije.

U međuvremenu, zamjenik portparola generalnog sekretara UN Farhan Hak pozvao je sve strane koje imaju uticaj na Moskvu i Kijev da ih ohrabre da prekinu neprijateljstva.

Tanjug

Povezani članci

Teroristički napad u Moskvi povezan sa specijalnom operacijom

Ruski istražioci nastavljaju istragu radi potvrde informacija o umiješanosti ukrajinskih specijalnih službi u organizaciju i finansiranje terorističkog napada na koncertnu dvoranu “Krokus”, saopšteno je iz ruskog Istražnog komiteta. “Nastavlja se niz istražnih postupaka i operativnih mjera radi potvrde umiješanosti ukrajinskih specijalnih snaga i međunarodnih islamističkih organizacija u organizaciju i finansiranje terorističkog napada”, navodi se u […]

Cijene nafte dostigle najviši nivo

​Prema podacima Interkontinentalne berze (ICE) cijena referentne nafte “brent” u utorak je dostigla maksimum od 89 dolara za barel, približavajući se nivoima posljednji put viđenim u junu 2022. godine. Stručnjaci objašnjavaju ovaj skok izraelskim vazdušnim napadom na iranski konzulat u Damasku i prijetnjom Teherana odmazdom. Fjučersi “brenta” su od poned‌jeljka porasli za skoro dva odsto […]