Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Sajam knjiga u Istočnom Sarajevu od 12. do 16. avgusta

04 Juli 2024
1 min.
Sajam knjiga u Istočnom Sarajevu od 12. do 16. avgusta

Matična biblioteka Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo u okviru kulturno-zabavne manifestacije „Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu“ od 12. do 16. avgusta organizuje četvrti Sajam knjiga.

U toku Sajma izlagači će biti izdavači i knjižari iz Republike Srpske i biblioteke koje se bave izdavačkom djelatnošću, a planiranu su i književni susreti i promocije.

Sajam, koji će se održati na Trgu Republike Srpske u Istočnom Novom Sarajevu, zvanično će biti otvoren 12. avgusta u 19.00 časova.

Povezani članci

Otvorena izložba slika Drage Ivanovića i Radmila Kovačevića

 U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sinoć je otvorena izložba slika Drage Ivanovića sa Pala i Radmila Kovačevića iz Foče, koji su se publici predstavili sa oko 60 likovnih ostvarenja rađenih u tehnikama ulje na platnu, akrilik, pastel, akvarel. “Naši prijatelji, posjetioci i gosti mogli su da vide pejzaže, cvjetne i motive mrtve prirode, crkve, […]

Promovisan roman Borislava Kosanovića o stradanju Srpa u Orahovcu

U Narodnoj biblioteci “Branko Čučak” na Han Pijesku promovisan je roman Borislava Kosanovića “Orahovac rovovima omeđen”, drugi dio trilogije o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i o tragičnim događajima u Orahovcu 1998. godine. Kosanović je rekao Srni da je ova knjiga nastavak priče o književnoj porodici Ognjanović kroz čije se stradanje i bitisanje […]