Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Šehovac: U aprilu smanjen broj krivičnih djela za 26 odsto

28 Maj 2024
2 min.
Šehovac: U aprilu smanjen broj krivičnih djela za 26 odsto

Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u aprilu je smanjen broj krivičnih djela za 26 odsto u odnosu na isti mjesec lani, rekao je načelnik ove uprave Branimir Šehovac.

Šehovac je istakao da u aprilu nisu imali evidentirana krivična djela sa većim stepenom društvene opasnosti niti krivičnih djela razbojništva i otuđenja motornih vozila.

Nisu evidentiarana ni narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, a smanjen je i broj saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo poginulih lica.

Šehovac je poručio da preduzimaju pojačane aktivnosti kada je riječ o krivičnim djelima zloupotrebe droga.

“Kada se sagledaju svi pokazatelji, cijenim da je stanje na području Policijske uprave Istočno Sarajevo stabilno i zadovoljavajuće”, poručio je Šehovac na konferenciji za novinare.

Načelnik Sektora policije Milan Čvoro rekao je da je u aprilu evidentirano 51 narušavanje javnog reda i mira, što je za 45,7 odsto više nego u istom periodu lani, od čega je u 19 slučajeva narušavan konzumiranjem droge.

Čvoro je istakao da je zbog narušavanja javnog reda i mira sankcionisano 60 lica, protiv 10 je podneseno sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a ostalim licima je uručeno 50 prekršajnih naloga.

On je rekao se u aprilu dogodilo 40 saobraćajnih nezgoda, što je za 18,4 odsto manje u odnosu na april lani. Lakše i teže je povrijeđeno 25 lica, dok smrtno stradalih nije bilo.

Prema njegovim riječima, u aprilu je registrovano 3.658 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 43,1 odsto više u odnosu na uporedni mjesec lani, a zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju sankcionisana su 2.953 učesnika.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radomir Cerovina rekao je da je u aprilu na području ove policijske uprave registrovano 40 krivičnih djela, što je za 26 odsto manje nego istog mjeseca lani.

Cerovina je naglasio da je podneseno 37 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima i prijavljeno 35 lica, od čega je 11 povratnika u vršenju krivičnih djela, dok
maloljetnih izvršilaca krivičnih djela nije bilo.

Kada je riječ o opštem kriminalitetu, Cerovina je dodao da su registrovana 33 krivična djela, od čega je 10 bilo po nepoznatom počiniocu.

“Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela je 78, dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu 30”, naveo je Cerovina, te dodao se u aprilu na području Policijske uprave dogodilo i jedno samoubistvo.

Prema njegovim riječima, u aprilu su evidentirana 82 slučaja zloupotrebe droga, podnesena su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 79 prekršajnih naloga.

SRNA

Povezani članci

Osvećenje spomenika za 92 Ravnogoraca

 Na planini Kopito u blizini sela Sijerci kod Sokoca danas će biti osveštan spomenik za 97 ravnogoraca poginulih u ovom kraju u oktobru 1943. godine, najavljeno je iz Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske. Organizatori ne žele da bude zaboravljen događaj iz Drugog svjetskog rata kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa Azbukovačke brigade poginulo u sukobu […]

Ljevnaić: Cijene karata biće prilagođene dostupnosti ski-staza

Direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da će pred novu zimsku sezonu ispraviti grešku koju su im skijaši najviše zamjerali, tako da će cijena ski-karata biti u potpunosti prilagođena dostupnosti ski-staza. “Svjesni smo da smo prošle sezone imali određenih propusta, ali smo ove godine u potpunosti posvećeni da ispravimo te greške i […]