Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Šekara: Vukovićevi pokušaji dijeljenja lekcija uzaludni i prazni

23 Novembar 2022
2 min.
Šekara: Vukovićevi pokušaji dijeljenja lekcija uzaludni i prazni

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara izjavio je da je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku mandat za sve poslove i aktivnosti koje ovih dana provodi dao narod većinskom podrškom na proteklim opštim izborima, zbog čega su pokušaji zamjenika predsjednika PDP-a Nenad Vukovića da u javnosti dijeli bilo kakve lekcije uzaludni i prazni, te mogu da posluže tek kao dodvoravanje pojedinim medijima i dijelu partije koju formalno predstavlja.


Reagujući na Vukovićeve tvrdnje da “Dodik insinuacijama pokušava unijeti nemir unutar opozicije”, Šekara je podsjetio zamjenika predsjednika PDP-a da su se cjelokupna opozicija i njegov PDP posebno “odavno uznemirili” salvom međusobnih optužbi i teških kvalifikacija koje su sa političkog prešle i na lični teren, tako da niko nema ni potrebu ni namjeru da bilo čime utiče na dodatno pogoršanje njihovog stanja.

“Milorad Dodik ima prečeg posla i mnogo državničkih obaveza da bi trošio vrijeme na izborne gubitnike koji su i svojim odbijanjem da dođu na konsultacije na koje ih je pozvao kao predsjednik Republike Srpske javnosti jasno pokazali svoj odnos prema najvišim republičkim institucijama i interesima svih naših građana”, rekao je Šekara.

Osvrćući se na Vukovićevu najavu da će neke od stranaka na koje vlast računa “politički pući”, on ga je pozvao da se okane prognoza koje mu nikada nisu bile jača strana i vrati u realnost, te kao visokopozicionirani funkcioner PDP-a pokuša sa saradnicima “polijepiti krhotine u svojoj urušenoj partijskoj kući”.

“Što se tiče priče o izboru delegata u Dom naroda parlamenta BiH i Vukovićevoj samodopadljivoj ocjeni o nenametljivovom pristupu opozicije i PDP-a tom procesu, reći ću samo da se taj pridjev ne može koristiti uz njegovo ime i uvijek previsoke ambicije”, zaključio je Šekara.

SRNA

Povezani članci

Pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Policija iz Istočnog Sarajeva traga za Borisom Mitrovićem zvanim Gilmar iz Istočnog Sarajeva zbog pokušaja ubistva, saznaje Srpskainfo. Gilmar je sinoć u kafiću pokušao ubiti jednu osobu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, noćas oko 1.05 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u ulici Vuka Karadžiča u Istočnom Novom Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog […]

Još jedna humanitarna akcija Grobara sa Pala

Grobari Pale šesti put organizuju humanitarnu akciju, kako bi se u vrijeme božićnih praznika saosjećali sa svojim socijalno-ugroženim sugrađanima. Akciju će realizovati na Tucindan 5.1.2023. godine. Navode da će se skupljati hrana, novac, odjeća i obuća. Za informacije o načinima na koje možete pomoći, pozovite : Bojan Brčkalo 0038765651685 Dejan Vuković 0038765769220 U videima pogledajte […]