Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Šešlija: Na liječenju trenutno 29 pacijenata

27 Oktobar 2021
1 min.
Šešlija: Na liječenju trenutno 29 pacijenata

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu trenutno je 29 pacijenata oboljelih od virusa korona, od kojih je pet u kovid intenzivnoj njezi, izjavio je vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.


“Možemo reći da u posljednjih nekoliko dana imamo slabiji intenzitet prijema pacijenata, u odnosu na u raniji period kada je bilo do 50 pacijenata u ustanovi. Međutim, zabrinjavajuće je da je sve veći broj pacijenata sa težom kliničkom slikom”, izjavio je Šešlija novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da se time pritisak sa kovid odjeljenja prebacuje na kovid intenzivnu njegu.

“Kada je riječ o pacijentima sa težom kliničkom slikom i onih koji su preminuli u našoj ustanovi, najveći je broj onih koji nisu vakcinisani. Činjenica je da na kovid odjeljenju bude i pacijenata koji su vakcinisani protiv virusa korona, ali je taj broj značajno manji”, dodao je Šešlija.

SRNA

Povezani članci

Regionalne muzičke zvijezde otvaraju ski sezonu na Jahorini

Skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena sutra, a turisti će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Na otvaranju sezone, do nedjelje, 5. decembra, pjevaće Haris DŽinović, Saša Matić, Milica Todorović i Toni Cetinski. Na platou Poljice, u specijalno pripremljeno koncertnom […]

Srpske žrtve niko neće omalovažavati

Iako se pominjalo da bi memorijalni kompleks stradalim sarajevskim Srbima u 20. vijeku trebalo da bude sagrađen na dijelu Vraca koji pripada Srpskoj, od te ideje se odustalo, tako da će pet spomenika i muzej u znak sjećanja nići u Istočnom Novom Sarajevu. Kultura sjećanja Istočnog Sarajeva na Odbrambeno-otadžbinski rat, ali i na stradanja Srba […]