Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Šešlija: Na liječenju trenutno 29 pacijenata

27 Oktobar 2021
1 min.
Šešlija: Na liječenju trenutno 29 pacijenata

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu trenutno je 29 pacijenata oboljelih od virusa korona, od kojih je pet u kovid intenzivnoj njezi, izjavio je vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.


“Možemo reći da u posljednjih nekoliko dana imamo slabiji intenzitet prijema pacijenata, u odnosu na u raniji period kada je bilo do 50 pacijenata u ustanovi. Međutim, zabrinjavajuće je da je sve veći broj pacijenata sa težom kliničkom slikom”, izjavio je Šešlija novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da se time pritisak sa kovid odjeljenja prebacuje na kovid intenzivnu njegu.

“Kada je riječ o pacijentima sa težom kliničkom slikom i onih koji su preminuli u našoj ustanovi, najveći je broj onih koji nisu vakcinisani. Činjenica je da na kovid odjeljenju bude i pacijenata koji su vakcinisani protiv virusa korona, ali je taj broj značajno manji”, dodao je Šešlija.

SRNA

Povezani članci

U petak podjela sjemenskih paketa u Sokocu

Predstavnici Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo u petak, 12. aprila, podijeliće u Sokocu sjemenske pakate za 119 poljoprivrednika sa područja ove opštine koji su ispunili uslove ranije objavljenog javnog poziva, izjavila je direktor Fonda Ivana Novaković. Novakovićeva je rekla da je riječ o sjemenskim paketima za proizvodnju na otvorenom, koji sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, […]

U osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku 221 budući prvačić

U Osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku u toku je upis 221 budućeg prvačića, što je 46 djece više nego prošle godine. Psiholog u Osnovnoj školi “Sokolac” Dragana Dubočanin rekla je Srni da je u ovoj školi za upis u prvi razred prijavljeno 120 budućih prvačića, što je za 45 više nego u […]