Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Šešlija: Spremno dočekali četvrti talas epidemije virusa korona

24 Septembar 2021
1 min.
Šešlija: Spremno dočekali četvrti talas epidemije virusa korona

Direktor Bolnice “Srbija” Istočno Sarajevo Nebojša Šešlija izjavio je da su u ovoj ustanovi spremno dočekali četvrti talas epidemije virusa korona i povećan priliv zaraženih pacijenata.


Šešlija je izjavio da se situacija na području Sarajevsko-romanijske regije usložnjava i da se bilježi povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Prema njegovim riječima, na kovid odjeljenjima Bolnice “Srbija” trenutno je hospitalizovano 29 pacijenata, od kojih su dva priključena na respirator.

Šešlija je naglasio da su protekla dva do tri mjeseca, tokom perioda povoljnije epidemiološke situacije, iskorištena za pripreme i konsolidaciju odjeljenja za novi talas i povećan pritisak na Bolnicu.

On je dodao i da je medicinsko osoblje uspjelo da iskoristi godišnje odmore, što je veoma važno, s obzirom da se očekuje još jedna teška jesen i zima, kada je u pitanju borba protiv virusa korona.

“Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, raspolažemo sa dovoljnim količinama svih neophodnih lijekova i zaštitne opreme. Činimo sve da našim građanima omogućimo kvalitetnu medicinsku uslugu”, zaključio je Šešlija.

SRNA

Povezani članci

PU Istočno Sarajevo: Utvrđuje se uzrok požara u Hilandarskoj ulici

 Policijski službenici jutros će u prisustvu sudskog vještaka izvršiti uviđaj kako bi utvrdili tačan uzrok požara u stambenoj zgradi u Hilandarskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče je prijavljeno da gori stan u Hilandarskoj ulici. Pripadnici Vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo ugasili su požar, a povrijeđenih lica nije bilo, saopšteno je […]

Raspisan konkurs za dodjelu 100 studentskih stipendija

Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija od 120 KM redovnim studentima na državnim visokoškolskim ustanovama, koje će se isplaćivati u kalendarskoj 2021/22. godini za 10 mjeseci. Raspisuje se konkurs za dodjelu stipendija studentima druge i viših godina studija sa prosjekom ocjena 7,50 i više, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine […]