Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Šibenik pogodio novi zemljotres jačine 4,7 po Rihteru

08 Jun 2021
1 min.
Šibenik pogodio novi zemljotres jačine 4,7 po Rihteru

Zemoljotres jačine 4,7 stepena po Rihteru registrovan je jutros na području Šibenika.


Epicentar potresa, koji je registrovan u 5.59 časova, bio je oko 13 kilometara jugoistočno od Šibenika, a osjetio se od Senja do Dubrovnika.

Intenzitet zemljotresa u epicentru bio je šest stepena EMS skale, objavila je Seizmološka služba Hrvatske.

U Centru 112 u Šibeniku kažu da su imali puno poziva građana, koji su prestrašeni i da sada nema prijavljenih većih oštećenja.

“Za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta, osim da je u Vrpolju u dvorište kuće pao komad stijene koja se odlomila i udarila u automobil, ali niko nije povrijeđen”, kažu u ovom centru.

Hrvatski mediji prenose da se potres se osjetio i na Hvaru.

SRNA

Povezani članci

Prijedlog da dan rođenja Njegoša bude državni praznik u Crnoj Gori

Klub poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore predložio je da se 13. novembar – dan rođenja Petra Drugog Petrovića NJegoša proglasi za državni praznik. Ovaj klub dostavio je parlamentu Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnim praznicima, kojim je predviđeno da se 13. novembar proglasi za NJegošev dan, crnogorski praznik kulture. Poslanik Demokrata Vladimir Martinović […]

Izvedena najveća vježba Vojske Srbije u noćnim uslovima (FOTO)

 Više od 750 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske uz podršku jedinica Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane /RViPVO/ je na poligonu “Pasuljanske livade” uspješno izvelo do sada najveću vježbu Vojske Srbije u noćnim uslovima. U vježbi su sinoć izvedene složene borbene radnje taktičke grupe tokom odbrambene operacije noću, uz korišćenje najsavremenijih optoelektronskih sredstava koja su od […]