Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Sin ubio oca, potom pucao na policiju koja je uzvratila

29 Mart 2023
2 min.
Sin ubio oca, potom pucao na policiju koja je uzvratila

Sin je ubio oca u Vinkovcima, potom je pokušao da ubije još jednog člana porodice, a zatim je pucao na policiju koja je uzvratila vatru, javili su hrvatski mediji.


Vukovarsko-sremska policijska uprava saopštila je danas da je sinoć zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je usmrćen član njegove porodice, kao i da je drugi član porodice zaprijetio da će isto učiniti njemu.

Policija je poslije dojave na pješačkoj stazi zatekla tijelo 63-godišnjeg muškarca, a zatim je 37-godišnjak prijavio da mu je član porodice provalio u kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se automobilom.

On je dao opis automobila policiji, koja ga je uočila u jednoj od ulica u Vinkovcima, ali je vozač počeo da bježi kada je primijetio policijsko vozilo. U bijegu je udario u metalni stub, napustio vozilo i otrčao prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko rastinje.

Policajci su pozvali muškarca da se preda, ali je on prvo počeo da prijeti da će izvršiti samoubistvo, a onda je počeo da puca prema policijskim službenicima koji su, kako navode, ispalili više upozoravajućih hitaca u vazduh.

Osumnjičeni je nastavio da puca na policiju, koji su, ističu, zbog zaštite vlastitih života upotrijebili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren.

Muškarac je potom ušao u rijeku, nastavio pucati prema policajcima koji su mu uzvratili, a nakon što je prestala razmjena vatre uočili su tijelo da pluta u rijeci.

Tijelo su izvukli vatrogasci, a više detalja biće poznato po završetku uviđaja. Obdukcija bi trebalo da pokaže da li je počinio samoubistvo ili je ubijen u okršaju s policijom.

SRNA

Povezani članci

Groblje u Nerodimlju očišćeno 25 godina nakon izgnanstva Srba

Dvadeset pet godina od izgnanstva, raseljeni Srbi i parohijski sveštenik očistili su groblje u Nerodimlju kod Uroševca.     Ekstremni Albanci posjekli su i spalili bijeli bor koji je, prema predanju, svojom rukom zasadio car Dušan, a Crkva Svetog arhangela Miahila je nakon sukoba na KiM srušena do temelja.  Crkvenu portu i groblje očistila je grupa […]

Pretražuje se druga polovina Lazarevog kanjona; Osumnjičeni za ubistvo ne otkrivaju lokaciju

Na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nastavlja se potraga za tijelom devojčice Danke Ilić. Pretražuje se druga polovina Lazarevog kanjona. Osumnjičeni za ubistvo i dalje ne otkrivaju lokaciju na kojoj se nalazi tijelo. Direktor “Vodovoda” u Boru podnio je ostavku. Gradonačelnik Bora najavio je […]