Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

SIPA pretresla sjedište Granične policije u Sarajevu – ima uhapšenih

24 Septembar 2021
1 min.
SIPA pretresla sjedište Granične policije u Sarajevu – ima uhapšenih

Lica uhapšena u današnjoj akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ osumnjičena su da su tokom prethodne i ove godine zahtijevala i primila određeni novčani iznos kako bi obezbijedila prijem u radni odnos u Graničnu policiju BiH.


U ovoj akciji kodnog naziva “Konak” na području Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona uhapšena su tri lica, među kojima dva policijska službenika Granične policije BiH.

Uhapšena lica se terete za postojanje osnova sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje poklona i drugih oblika korist, te primanje nagrade ili drugog oblika koristi radi trgovine uticajem iz Krivičnog zakona BiH, saopšteno je iz Sipe.

Iz Sipe navode da su u toku pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, uz podršku Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srednjobosanskog kantona, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske uprave Posušje.

SRNA

Povezani članci

Prije podne oblačno, zatim vedro i sunčano

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ prije podne biće pretežno oblačno, zatim vedro i sunčano. Tokom dana u centralnom pojasu i u niziji oko rijeka zadržaće se niska oblačnost pa će tu biti hladnije u odnosu na sunčane predjele, kojih će biti više na sjeveru i sjeveroistoku, kao i na jugu gdje se očekuje […]

Cvijanović: Poslanici SDS-a, PDP-a i DNS-a slažu se sa odlukom Podžića o otkazivanju vojne vježbe sa Srbijom

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da to što poslanici Kluba SDS-a, PDP-a i DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH nisu prisustvovali sjednici kada je na dnevnom redu bila smjena ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića znači da se te stranke slažu sa njegovom odlukom da mimo zakonskih procedura, samovoljno i u duhu […]