Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Sjajne vijesti iz Amerike: Novak Đoković može na US open

30 Mart 2023
1 min.
Sjajne vijesti iz Amerike: Novak Đoković može na US open

Američki Senat izglasao je ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju izazvanom pandemijom korona virusa koju je uveo bivši predsjednik Donald Tramp početkom 2020. godine.

Gornji dom Sjedinjenih Država je sa 68 glasova za i 23 protiv donio odluku o okončanju vanrednog stanja, a prošlog mjeseca, Predstavnički dom je takođe glasao sa 229 prema 192 za ukidanje deklaracije.

Očekuje se da će aktuelni predsjednik Džo Bajden ovu odluku odobriti i staviti potpis, dok vanredno stanje je svakako trebalo da bude ukinuto u maju, tako da će i nevakcinisani stranci moći bez problema da ulaze u Ameriku, prenosi “B92“.

Sve ovo znači i da će Novak Đoković moći da nastupi na ljetnjoj američkoj turneji, mastersima i US openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

B92

Povezani članci

Sutra polufinale Đoković – Rud

Norveški teniser Kasper Rud igraće sutra protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u polufinalu mastersa u Monte Karlu pošto je u četvrtfinalu savladao francuza Iga Imbera rezultatom 2:1. Rezultat u današnjem meču po setovima bio je 6:3, 4:6, 6:1. Rud je Imbera savladao za dva sata i šest minuta. Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao […]

Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva u Mostaru

Teniser Tennis teama “Winner” iz Istočnog Sarajeva Nikola Golijanin osvojio je prvo mjesto na turniru u Mostaru u kategoriji dječaka do 12 godina, kao i prvo mjesto u kategoriji do 14 godina. Ovo je veliki uspjeh za Nikolu, koji nastavlja da bilježi odlične rezultate. Podsjećamo, na nedavno održanom Državnom prvenstvu BiH u tenisu, Nikola je […]