Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Sjednica Savjeta ministara: Na dnevnom redu izmjene zakona o VSTS

09 Juli 2024
1 min.
Sjednica Savjeta ministara: Na dnevnom redu izmjene zakona o VSTS

Savjet ministra održaće danas sjednicu na kojoj bi trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/ BiH.

Ministri bi trebalo da se izjasne i o Nacrtu izmjene i dopune Sporazuma o zajmu i Projektnog sporazuma Republike Srpske između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj sa osnovama za zaključivanje Izmjena i dopuna Sporazuma o zajmu i Projektnog sporazuma Republike Srpske.

Na dnevnom redu je i Prijedlog izvještaja o radu Savjeta ministara BiH za 2023. godinu, kao i Informacija o sprovođenju 14 ključnih prioriteta iz mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Savjet ministara razmatraće i prijedlog dopune uputstva o načinu polaganja i tekstu zakletve policijskih službenika BiH, Prijedlog pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencije isključivih prava na ponovnu upotrebu dokumenata, te Prijedlog pravilnika o službenim vozilima za specijalizovane namjene Ministarstva inostranih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Početak sjednice zakazan je za 14.00 časova, a po njenom završetku biće dostavljeno saopštenje.

SRNA

Povezani članci

CIK: Otvorena biračka mjesta u Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu

U Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu jutros su otvorena biračka mjesta za glasanje na lokalnim izborima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH. Biračka mjesta otvorena su u 7.00 časova, a sa radom su počeli i mobilni timovi. Otvaranje dva biračka mjesta u Kiseljaku kasnilo je 10-15 minuta zbog brojanja izbornog materijala. Izbori u […]

Kolovozi mjestimično vlažni

 Kolovozi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ su mjestimično vlažni, frekvencija vozila je umjerena, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječene tokove smanjena je vidljivost zbog magle. U Stanarima će danas zbog izgradnje mosta za prelaz teške mehanizacije preko regionalnog puta privremeno biti obustavljan saobraćaj. Obustave, predviđene od 7.00 do 17.00 časova, […]