Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Sjednica Savjeta ministara: Na dnevnom redu izmjene zakona o VSTS

09 Juli 2024
1 min.
Sjednica Savjeta ministara: Na dnevnom redu izmjene zakona o VSTS

Savjet ministra održaće danas sjednicu na kojoj bi trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/ BiH.

Ministri bi trebalo da se izjasne i o Nacrtu izmjene i dopune Sporazuma o zajmu i Projektnog sporazuma Republike Srpske između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj sa osnovama za zaključivanje Izmjena i dopuna Sporazuma o zajmu i Projektnog sporazuma Republike Srpske.

Na dnevnom redu je i Prijedlog izvještaja o radu Savjeta ministara BiH za 2023. godinu, kao i Informacija o sprovođenju 14 ključnih prioriteta iz mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Savjet ministara razmatraće i prijedlog dopune uputstva o načinu polaganja i tekstu zakletve policijskih službenika BiH, Prijedlog pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencije isključivih prava na ponovnu upotrebu dokumenata, te Prijedlog pravilnika o službenim vozilima za specijalizovane namjene Ministarstva inostranih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Početak sjednice zakazan je za 14.00 časova, a po njenom završetku biće dostavljeno saopštenje.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Zatražena informacija o tome ko je naredio da se zastave na zajedničkim institucijama spuste na pola koplja

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac zatražio je od Službe za zajedničke poslove institucija BiH informaciju o tome na osnovu kojeg akta ili naloga su zastave BiH na zgradama zajedničkih institucija u Sarajevu spuštene na pola koplja jer Savjet ministara nije donio odluku o proglašenju 11. jula danom žalosti. Košarac je istakao da spuštanje zastava […]

Vuletić: Okretanje američkom tečnom gasu ravno ekonomskom samoubistvu

Praviti energetsku strategiju tako što će se BiH u potpunosti odreći upotrebe ruskog i okrenuti ka američkom tečnom gasu, daleko skupljem, suludo je i ravno ekonomskom samoubistvu, smatra ekspert za energetiku i gasni sektor Vojislav Vuletić. Komentarišući nastojanja pojedinih bošnjačkih političara, među kojima je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, da se BiH po svaku […]