Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Škipina: Podrška vrtićima i roditeljima djece koja u njima borave

23 Septembar 2022
2 min.
Škipina: Podrška vrtićima i roditeljima djece koja u njima borave

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina posjetio je danas vrtić “Bambi” i u razgovoru sa rukovodstvom ovog obdaništa u privatnom vlasništvu poručio da će opština dodatno subvencionisati njihov rad kako bi se amortizovale promjenljive okolnosti na tržištu koje utiču i na formiranje cijene boravka djece u vrtiću.

“Svjesni smo da cijene pojedinih namirnica rastu i potpuno razumijemo vlasnike ovog, i još jednog privatnog vrtića na Palama, ali još više razumijevanja imamo prema roditeljima naših najmlađih sugrađana. Zbog toga i idemo u pravcu iznalaženja rješenja po kojem će opština platiti razliku cijene usljed neminovnog poskupljenja”, izjavio je Srni Škipina.

Škipina je podsjetio da je opština Pale izgradila potpuno novi i savremeni, više od 600.000 KM vrijedan objekat Dječjeg centra “Bubamara”, te da je izdvojila oko 100.000 KM za adaptaciju i opremanje prostorija u Osnovnoj školi “Mokro”, u kojem će boraviti tridesetak mališana iz ovog naselja, ali i prvi put uvela subvenciju za boravak svakog djeteta u privatnim vrtićima.

On je istakao da se na tome neće stati i da će već u budžetu za narednu godinu biti planirana sredstva za izgradnju još jednog zdanja za potrebe javne predškolske ustanove.

Škipina ističe odgovoran pristup opštine i ocjenjuje da ova lokalna zajednica spada u red vodećih po pitanju podrške predškolskom vaspitanju, te jednu od rijetkih koja u ovakvom obimu pomaže i vrtićima i korisnicima njihovih usluga.

“Na taj način istovremeno pratimo i politike republičkih institucija koje kroz povećanje plata i penzija, novčanu pomoć određenim ciljnim grupama i različite mjere podrške građanima nastoje da ublaže inflatorne udare i troškove koji su nastali kao posljedica globalnih dešavanja na koje kao društvo nismo mogli uticati”, zaključio je Škipina.

Vlasnik i direktor vrtića “Bambi” Jelena Vasiljević izrazila je zahvalnost rukovodstvu opštine Pale, koje je, kako je rekla, uvijek znalo da prepozna određene probleme na koje je ovo obdanište nailazilo u radu.

Ona navodi da je posjeta Škipine, jasan pokazatelj više nego dobre saradnje i opredijeljenosti lokalne vlasti da im izađe u susret kroz različite vidove pomoći i podrške.

Vasiljevićeva se nada da će ova uspješna saradnja biti nastavljena kako bi, prije svega, najmlađim sugrađanima omogućili što ugodniji boravak u vrtiću i zadržali visok kvalitet usluga koje pružaju

SRNA

Povezani članci

Služen parastos poginulim borcima Srpske garde Ilidža

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži danas je služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 30 godina. Pripadnik Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić podsjetio je da je 1. oktobra 1992. godine ova jednica formirana na osnovu odluke komande […]

Šekara: Posljednje podvale i spinovi guraju opoziciju u još jedan poraz

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara poručio je opoziciji u Republici Srpskoj da požuri ako nisu potrošili cjelokupan arsenal spinova, lažnih vijesti, teorija zavjere i raznoraznih podmetanja, jer je čak i CIK BiH, imenovan kako je imenovan, definisao početak izborne ćutnje, a opozicione perjanice su tada, ruku na srce, najpametniji. “Takva vrsta pritiska možda negdje […]