Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Škipina: Puna podrška radu Instituta istorijskih nauka

28 Maj 2024
2 min.
Škipina: Puna podrška radu Instituta istorijskih nauka

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina posjetio je danas Institut istorijskih nauka Univeziteta u Istočnom Sarajevu i u razgovoru sa direktorom Dragom Mastilovićem izrazio punu podršku naučno-istraživačkom radu Instituta koji će doprinijeti i već značajno doprinosi njegovanju kulture sjećanja zasnovane na istorijskim činjenicama.

Škipina i Mastilović su se složili da je osnivanje ovog Instituta veoma značajan korak za opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku u cjelini i da njegovo osnivanje baš na Palama ima dubok istorijski smisao i opravdanje, posebno imajući u vidu činjenicu da su Pale kolijevka Srpske.

Škipina je naglasio i da je Institut istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu za nepunu godinu od osnivanja već publikovao tri knjige, dok su još dvije u štampi, ocijenivši da je to vrijedno svake pohvale i da takav intenzivan rad zaslužuje posebnu pažnju i nastavak snažne institucionalne podrške.

“Istraživanje, proučavanje i publikovanje činjenica o genocidu nad srpskim narodom, kao i borba protiv nenaučne i zlonamjerne revizije istorije, što su neki od važnijih ciljeva u radu Instituta istorijskih nauka, više je nego značajan poduhvat u aktuelnom trenutku kada svjedočimo tome da je mnogo onih koji pokušavaju da revizionizmom i gnusnim lažima obeščaste cjelokupan srpski narod i uprljaju njegovu svijetlu i slobodarsku istorijsku ulogu”, ocijenio je Škipina.

On je zaključio da će kao narodni poslanik podržavati Institut istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu u ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva.

Povezani članci

Ljevnaić: Cijene karata biće prilagođene dostupnosti ski-staza

Direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da će pred novu zimsku sezonu ispraviti grešku koju su im skijaši najviše zamjerali, tako da će cijena ski-karata biti u potpunosti prilagođena dostupnosti ski-staza. “Svjesni smo da smo prošle sezone imali određenih propusta, ali smo ove godine u potpunosti posvećeni da ispravimo te greške i […]

Termag demantuje saopštenje OC “Jahorina”

S obzirom na to smo ranije objavili saopštenje Olimpijskog centra “Jahorina” na adresu našeg portala stiglo je saopštenje kompanije Termag d.o.o. sa zahtjevom da bude objavljeno u cjelosti. Tekst prenosimo u cjelosti: “Povodom saopštenja Olimpijskog centra Jahorina od 18.10.2024. godine, koje je su prenijeli i objavili pojedini mediji, a u kojem se navodi da bi […]