Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Škipina: Puna podrška radu Instituta istorijskih nauka

28 Maj 2024
2 min.
Škipina: Puna podrška radu Instituta istorijskih nauka

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina posjetio je danas Institut istorijskih nauka Univeziteta u Istočnom Sarajevu i u razgovoru sa direktorom Dragom Mastilovićem izrazio punu podršku naučno-istraživačkom radu Instituta koji će doprinijeti i već značajno doprinosi njegovanju kulture sjećanja zasnovane na istorijskim činjenicama.

Škipina i Mastilović su se složili da je osnivanje ovog Instituta veoma značajan korak za opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku u cjelini i da njegovo osnivanje baš na Palama ima dubok istorijski smisao i opravdanje, posebno imajući u vidu činjenicu da su Pale kolijevka Srpske.

Škipina je naglasio i da je Institut istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu za nepunu godinu od osnivanja već publikovao tri knjige, dok su još dvije u štampi, ocijenivši da je to vrijedno svake pohvale i da takav intenzivan rad zaslužuje posebnu pažnju i nastavak snažne institucionalne podrške.

“Istraživanje, proučavanje i publikovanje činjenica o genocidu nad srpskim narodom, kao i borba protiv nenaučne i zlonamjerne revizije istorije, što su neki od važnijih ciljeva u radu Instituta istorijskih nauka, više je nego značajan poduhvat u aktuelnom trenutku kada svjedočimo tome da je mnogo onih koji pokušavaju da revizionizmom i gnusnim lažima obeščaste cjelokupan srpski narod i uprljaju njegovu svijetlu i slobodarsku istorijsku ulogu”, ocijenio je Škipina.

On je zaključio da će kao narodni poslanik podržavati Institut istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu u ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva.

Povezani članci

Šešlija: Uz četiri nove specijalizacije, u Bolnici “Srbija” u proteklih pet godina 43 nova doktora

U skladu sa planom i programom za ovu godinu Bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu raspisuje konkurs za četiri specijalizacije. Tokom proteklih pet godina kroz 39 specijalizacija ova ustanova kontinuirano radi na usvaršavanju svog doktorskog kadra što garnatuje opstanak i efikasno funkicionisanje bolnice. Doktorica Olivera Drašković je svojevremeno bila student generacije na fakultetu u Foči , […]

Pale: Voda nakon padavina lošijeg kvaliteta, ali se redovno kontroliše (VIDEO)

Voda u Palama lošeg je kvaliteta, žale se građani. Na adresu Skupštine opštine i Područnog odjeljenja Republičkog inspektorata u Palama, stigao je veći broj pritužbi, čiji su potpisnici, nezadovoljni građani. Iz Vodovoda odgovaraju da je voda lošeg kvaliteta nakon padavina i podsjećaju da je to višegodišnji problem. Ispravnost vode, tvrde, redovno kontrolišu. “Hej, samo da […]