Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

 Skup “Granica postoji” u Stanić Rijeci

29 Septembar 2023
2 min.
 Skup “Granica postoji” u Stanić Rijeci

 Skup pod motom “Granica postoji”, u znak podrške institucijama Republike Srpske, danas će biti održan na međuentitetskoj granici u Stanić Rijeci u Doboju.


Poslanik SNSD-a iz Doboja u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić rekao je Srni da na ovakvim skupovima građani na miran način iskazuju nezadovoljstvo zbog podizanja političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Srpske Miloša Lukića.

Okupljanje građana planirano je od 18.00 časova.

U Doboju je protestni skup “Granica postoji” održan i 1. septembra na međuentitetskoj liniji razgraničenja u naselju Vila.

Učesnici skupa tada su nosili transparente na kojima je pisalo “Šmit je turista”, “Ovdje se Dodik pita”, “Ako ne može u Sarajevu, može na granici”, “Svi smo mi Republika Srpska”, “Sutra, za mjesec, godinu…”, “Svi su dobrodošli u Republiku Srpsku” i “Doboj je grad heroj”.

Skupovi pod motom “Granica postoji” počeli su 1. septembra, a građani su se na ovakav potez odlučili nakon što im je MUP Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog podizanja političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Srpske Miloša Lukića.

Sud BiH je 11. septembra, potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Dodika i Lukića zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita.

SRNA

Povezani članci

Predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata pružiće podršku predsjedniku Srpske

Predstavnici brojnih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata pružiće danas u Sarajevu podršku instituciji predsjednika Republike Srpske. Suđenju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću pred Sudom BiH prisustvovaće delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja […]

Glavni pretres u postupku protiv Dodika i Lukića

Danas počinje glavni pretres u postupku koji se u Sudu BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića. Advokat predsjednika Srpske Goran Bubić potvrdio je za RTRS da će se predsjednik Srpske odazvati pozivu Suda BiH i sa pravnim timom prisustvovati glavnom pretresu. Bubić je naveo da […]