Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu Đukanovića

23 Septembar 2022
1 min.
Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu Đukanovića

Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i to treba da uradi, saopštio je danas Demokratski front.

Iz DF-a su naveli da je u situaciji kada je predsjednik države, ne samo prekršio Ustav, već i ugrozio ustavni poredak, odnosno kada nasiljem ruši i Skupštinu i Vladu, neophodno da ovi organi zaštite Crnu Goru zakonskim i ustavnim mehanizmima.

DF ističe da je Skupštini Crne Gore Ustav dao to pravo i sve izmišljene proceduralne prepreke da ne može – u stvari su njegova zaštita.

“Nasilje predsjednika Crne Gore treba da zaustavi Skupština njegovom smjenom i raspisivanjem predsjedničkih izbora. Inače, Vlada, u tehničkom mandatu, ima puni kapacitet da do izbora nove sprovede sve odluke Skupštine”, navodi se u saopštenju DF-a.

Kako dodaju, nema nijedne sumnje, nijednog argumenta koji demantuje da je predsjednik Crne Gore drastično prekršio Ustav i da ne treba Ustavni sud da bi se to utvrdilo.

SRNA

Povezani članci

“U najboljem mogućem svjetlu predstavlja Srbiju”; Dejan Ljevnaić pohvalno o radu Tamare Vučić na izgradnji mostova među narodima

Specijalna nagrada za izgradnju mostova među narodima uručena je, na svečanosti “Diplomacy & Commerce awards”, supruzi predsjednika Srbije Tamari Vučić. U obrazloženju se ističe da je Tamara Vučić proteklih godina na velikom broju međunarodnih događaja kojima je prisustvovala u zemlji i inostranstvu aktivno radila na izgradnji mostova među narodima i širenju duha tolerancije i saradnje. “Po mom […]

Pahor umjesto Lajčaka specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine

Bivši slovenački predsjednik Borut Pahor mogao bi da zamijeni specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, piše slovenački list Delo. Ljubljanski list navodi da se Pahor, uz pomoć Ministarstva evropskih i spoljnih poslova, na čelu sa bivšom partijskom koleginicom Tanjom Fajon, priprema da stupi na mjesto specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda […]