Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu Đukanovića

23 Septembar 2022
1 min.
Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu Đukanovića

Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i to treba da uradi, saopštio je danas Demokratski front.

Iz DF-a su naveli da je u situaciji kada je predsjednik države, ne samo prekršio Ustav, već i ugrozio ustavni poredak, odnosno kada nasiljem ruši i Skupštinu i Vladu, neophodno da ovi organi zaštite Crnu Goru zakonskim i ustavnim mehanizmima.

DF ističe da je Skupštini Crne Gore Ustav dao to pravo i sve izmišljene proceduralne prepreke da ne može – u stvari su njegova zaštita.

“Nasilje predsjednika Crne Gore treba da zaustavi Skupština njegovom smjenom i raspisivanjem predsjedničkih izbora. Inače, Vlada, u tehničkom mandatu, ima puni kapacitet da do izbora nove sprovede sve odluke Skupštine”, navodi se u saopštenju DF-a.

Kako dodaju, nema nijedne sumnje, nijednog argumenta koji demantuje da je predsjednik Crne Gore drastično prekršio Ustav i da ne treba Ustavni sud da bi se to utvrdilo.

SRNA

Povezani članci

Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena. Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je […]

Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ova država ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gdje god može, a ta politika definisana je zaključkom Savjeta za nacionalnu bezbjednost. “Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom. Potrebno je da se rukovodstvo […]