Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu Đukanovića

23 Septembar 2022
1 min.
Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu Đukanovića

Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i to treba da uradi, saopštio je danas Demokratski front.

Iz DF-a su naveli da je u situaciji kada je predsjednik države, ne samo prekršio Ustav, već i ugrozio ustavni poredak, odnosno kada nasiljem ruši i Skupštinu i Vladu, neophodno da ovi organi zaštite Crnu Goru zakonskim i ustavnim mehanizmima.

DF ističe da je Skupštini Crne Gore Ustav dao to pravo i sve izmišljene proceduralne prepreke da ne može – u stvari su njegova zaštita.

“Nasilje predsjednika Crne Gore treba da zaustavi Skupština njegovom smjenom i raspisivanjem predsjedničkih izbora. Inače, Vlada, u tehničkom mandatu, ima puni kapacitet da do izbora nove sprovede sve odluke Skupštine”, navodi se u saopštenju DF-a.

Kako dodaju, nema nijedne sumnje, nijednog argumenta koji demantuje da je predsjednik Crne Gore drastično prekršio Ustav i da ne treba Ustavni sud da bi se to utvrdilo.

SRNA

Povezani članci

Podvig srpskih ljekara: Uklonili tumor težak 25 kilograma i djevojci spasili život

Tim ljekara Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Srbije u Višegradskoj operisao je dvadesetdvogodišnju djevojku, koja je iz unutrašnjosti prebačena u kritičnom stanju. Tumor koji je rastao u predjelu jajnika, pritiskao je i druge organe i pravio tešku upalu u trbušnoj duplji. Klinika za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj je referentna ustanova ne samo za […]

Navijači Hajduka napali policiju, tri policajca povrijeđena

U sukobu navijača Fudbalskog kluba Hajduk i policije u Zagrebu sinoć su povrijeđena tri policijska službenika i privedene dvije osobe, saopštila je zagrebačka Policijska uprava. Tokom sukoba, koji se dogodio nakon utakmice fudbalskih klubova Lokomotiva i Hajduk, oštećena su dva policijska vozila i jedan privatni automobil. Iz policije navode da su, nakon završetka fudbalske utakmice […]