Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Skupština grada organizuje prijem za učesnike “Lut festa”

26 Septembar 2022
1 min.
Skupština grada organizuje prijem za učesnike “Lut festa”

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman organizovaće večeras prijem za učesnike 23. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u čast Pozorišta lutaka “Pinokio” iz Beograda koje slavi 50 godina postojanja.


Prijem u Skupštini grada Istočno Sarajevo počeće u 16.30 časova, rečeno je Srni u “Forum teatru” Istočno Sarajevo, koji je organizator Festivala.

Pozorište lutaka “Pinokio” iz Beograda predstavom “Bajka o začaranoj ljepotici” otvoriće večeras u 18.00 časova “Lut fest 2022. Istočno Sarajevo” – najstariji festival za djecu u Republici Srpskoj.

Na festivalu, koji će trajati do 30 septembra, učestvuju pozorišta iz Srbije, Republike Srpske, Federacije BiH, Bugarske, Estonije i Izraela.

U okviru takmičarskog i pratećeg programa biće realizovano 20 programa – lutkarske predstave, master klas predavanja, kreativne lutkarske radionice i promocije knjiga.

Festival su finansijski podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Grad Istočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža i Grad Zvornik.

Medijski sponzori su Novinska agencije Republike Srpske i RTRS. Medijski prijatelji festivala su BNTV, RTVIS, te portali “Katera”, “Princip njuz” i “Palelajv”, dok je zvanična štamparija “Ermeks” iz Istočnog Sarajeva.

SRNA

Povezani članci

Održan humanitarni koncert djece iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže

 U Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu večeras je održan humanitarni koncert za pomoć djeci sa Kosova i Metohije, na kojem su nastupili osnovci iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže. Humanitarni koncert “Mi smo djeca neba” organizovali su banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža. Sekretar […]

Sahranjen Rajko Petrov Nogo

U porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu sahranjen je veliki pejsnik i književnik Rajko Petrov Nogo. Na vječni počinak ispratila ga je supruga Ljiljana, sinovi, brojni poštovaoci i prijatelji, među kojima su bili profesori univerziteta, akademici, predstavnici političkih partija koje baštine srpsku ideju. Na Novom groblju ispred Crkve Svetog Nikole, u kojoj je služeno […]