Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila Nacrt budžeta za iduću godinu od 15.575.000 KM

24 Novembar 2022
2 min.
Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila  Nacrt budžeta za iduću godinu od 15.575.000 KM

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas Nacrt budžeta za iduću godinu od 15.575.000 KM, od čega je za kapitalne investicije planirano oko pet miliona KM.


Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da je planirano da iduće godine bude nastavljena izgradnja pozorišta i da se nada da će do februara svi radovi biti završeni.

Katić je istakao da je planirana i izgradnja dječijeg vrtića vrijednosti 1.500.000 KM, za šta je planirano i 300.000 KM od grada Istočno Sarajevo od kreditnih sredstava koja je uzeo za pomoć opštinama u sastavu grada.

“Organizovaćemo javnu raspravu gdje ćemo da čujemo sve sugestije i primjedbe naših sugrađana i da na sljedećoj sjednici usvojimo budžet za narednu godinu”, rekao je Katić.

On je naglasio da su danas usvojili i odluku o tarifnom sistemu “Toplane” čime je došlo do povećanja cijene isporučene toplotne energije za 35 odsto. On je napomenuo da bi realno povećanje cijene trebalo da bude oko 70 odsto, ali su svjesni da građani ne mogu podnijeti toliki teret poskupljenja, iako je cijena mazuta povećana četiri puta.

Katić ističe da će tu razliku od 40 odsto “Toplanama” opština isplatiti u okviru subvencije da bi sačuvali finansijsku likvidnost preduzeća.

“Ovo povećanje cijena je samo na godinu dana, pratićemo tržište energenata i kako se njegova cijena bude smanjivala tako ćemo smanjivati i cijenu našim sugrađanima”, rekao je Katić.

On je naveo da je na današnjoj sjednici usvojena i informacija o učenju i vladanju učenika Srednje škole “28. juni”, o stanju bezbjednosti na području opštine.

Katić je rekao da su danas tri odbornika DNS-a istupila i prešla u Klub nezavisnih odbornika i podržavaće rad načelnika i skupštinske većine, jer su uvidjeli da rade dobro i da je to vidljivo i prepoznato.

Katić očekuje i na sljedećoj sejdnici Skupštine opštine da će biti određenih istupanja u nezavisne odbornike.

Odbornik SDS-a Stefan Ignjatović rekao je da nisu podržali povećanje cijena “Toplana” za 35 odsto, jer je to dodatno opterećenje za građane.

SRNA

Povezani članci

Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

Na Treskavici je danas otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM. On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu […]

Za 10,37 odsto smanjen broj nezaposlenih lica u Istočnom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo, koji obuhvata šest opština, u julu su se na evidenciji nezaposlenih nalazila 4.734 lica koja aktivno traže zaposlenje, što je za 548 lica ili 10,37 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštini Pale u julu su na evidenciji nezaposlenih bila 1.434 lica, na Sokocu 1.135, u […]