Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Smjena na čelu “Kreni promeni”: Energični Milan Gutovac umjesto Save Manojlovića

10 Jun 2024
1 min.
Smjena na čelu “Kreni promeni”: Energični Milan Gutovac umjesto Save Manojlovića

Nakon opijenosti polaznim uspjehom na proteklim lokalnim izborima, Savo Manojlović i njegovi najbliži saradnici upali su u stanje potpune dezorijentisanosti.

Manojlović ne može da se opredijeli da li da ostane vjeran američkim sponzorima ili da se vrati u jato Marka Parezanovića, koji ga već godinama uspješno koristi u podrivanju svakog opozicionog protesta i inicijative.

Sada je jasno da iza svake prividne nelogičnosti Manojlovićevih odluka stoji BIA, dok je njegovo prvo pojavljivanje na protestu „1 od 5 miliona“ i svakom narednom uličnom događanju poteklo direktno iz Parezanovićeve kuhinje.

Ova spoznaja je došla kasno, ali možda ne i prekasno, jer se u „Kreni-promeni“ sve više nazire liderska uloga Milana Ljutovca iz Batajnice, koji uživa sve veće povjerenje članstva, kao energičan, odlučan i hrabar aktivista sa osobinama lidera, a koji prije svega zna da kaže ne Manojloviću.

Najveća slabost Ljutovca je što u ovu političku borbu ulazi samostalno, dok iza Manojlovića stoje Parezanović i mašinerija BIA.

Povezani članci

Aleksandar Šapić ponovo izabran za gradonačelnika Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su danas ponovo Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda u naredne četiri godine. Za izbor Šapića glasalo je 64 od 82 odbornika. Šapića je za gradonačelnika predložio predsjednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. Za zamjenika gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović. Odbornici su izabrali i članove Gradskog vijeća. Tokom rasprave, odbornici vladajuće koalicije […]

Požar u kafiću na Novom Beogradu, vatra zahvatila više stanova

Na Novom Beogradu u ulici Maršala Tolbuhina izbio je požar, a vatra je zahvatila više stanova u zgradi. Požar u kafiću “Prajm” jutros nešto poslije 6 časova, brzo se proširio i zahvatio više stanova u zgradi u kojoj se kafić nalazi. Više vatrogasnih ekipa izašlo je na teren i požar je lokalizovan, a vatrogasci rade […]