Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Smjena na čelu “Kreni promeni”: Energični Milan Gutovac umjesto Save Manojlovića

10 Jun 2024
1 min.
Smjena na čelu “Kreni promeni”: Energični Milan Gutovac umjesto Save Manojlovića

Nakon opijenosti polaznim uspjehom na proteklim lokalnim izborima, Savo Manojlović i njegovi najbliži saradnici upali su u stanje potpune dezorijentisanosti.

Manojlović ne može da se opredijeli da li da ostane vjeran američkim sponzorima ili da se vrati u jato Marka Parezanovića, koji ga već godinama uspješno koristi u podrivanju svakog opozicionog protesta i inicijative.

Sada je jasno da iza svake prividne nelogičnosti Manojlovićevih odluka stoji BIA, dok je njegovo prvo pojavljivanje na protestu „1 od 5 miliona“ i svakom narednom uličnom događanju poteklo direktno iz Parezanovićeve kuhinje.

Ova spoznaja je došla kasno, ali možda ne i prekasno, jer se u „Kreni-promeni“ sve više nazire liderska uloga Milana Ljutovca iz Batajnice, koji uživa sve veće povjerenje članstva, kao energičan, odlučan i hrabar aktivista sa osobinama lidera, a koji prije svega zna da kaže ne Manojloviću.

Najveća slabost Ljutovca je što u ovu političku borbu ulazi samostalno, dok iza Manojlovića stoje Parezanović i mašinerija BIA.

Povezani članci

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda sa Svesrpskog sabora. Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova. Jučerašnje zasjedanje obilježila je oštra polemika poslanika dijela opozicije i vladajućih stranaka. Premijer Srbije Miloš Vučević pozvao je juče sve poslanike Skupštine Srbije da podrže Deklaraciju o […]

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

 Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je usvojena na Svesrpskom saboru srpskog naroda Srbije i Republike Srpske u Beogradu 8. juna. Na sjednici, koja je juče počela, premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da Deklaracija Svesrpskog sabora nije prkos niti inat […]