Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

SNSD Pale: Rezultati SNSD-a ne mogu se poreći drskom retorikom i galamom SDS-a

17 Avgust 2022
2 min.
SNSD Pale: Rezultati SNSD-a ne mogu se poreći drskom retorikom i galamom SDS-a

SNSD je vratio dostojanstvo Republici Srpskoj i srpskom narodu na području Sarajevsko-romanijske regije i to se ne može poreći nikakvom galamom i drskom retorikom pojedinaca iz SDS-a, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale.


U saopštenju se navodi da se iz Sektora za politiku i medije SDS-a utrkuju koji će pojedinac raditi na samopromociji preko imena lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Komentarišući kritike SDS-a na račun politike SNDS-a i Dodika, u saopštenju se ukazuje da ne može plate i penzije povećavati politička struktura koja nije bila kadra da ih održi u zakonskom okviru, niti redovno isplaćuje.

Povodom ideje SDS-a “da Republika Srpska ponovo postane zemlja jednakih mogućnosti za sve”, iz SNSD-a podsjećaju da je za vrijeme vlasti SDS-a Republika Srpska bila “zemlja jednakih mogućnosti” u kojoj nije bilo podsticaja, stambenog zbrinjavanje mladih bračnih parova, redovnih i stipendija u potrebnom obimu i iznosu.

“Bila je to vlast koja nije gradila nove bolnice, vodovode u svim gradovima i opštinama, koja nije nije ni sanjala da će neko imati petlje i znanja da gradi auto-puteve. Vlast koja je bila na korak od toga da preda policiju i tako ponizi sve one koji su branili Republiku Srpsku i do kraja pogazi dostojanstvo srpskog naroda”, ističe se u saopštenji OO SNSD-a Pale.

Nepristojno je, kažu, da o suzbijanju kriminala govore iz stranke čiji je aktuelni lider pomilovao 240 osuđenika.

“Narod nije naivan i sjeća se ko je vratio i isplatio zaostale plate i penzije, uveo borački dodatak, izdvojio ogromna sredstva za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, navodi se u saopštenju.

Iz OO SNSD-a poručuju da politički domet SDS-a nije ni u snovima mjerljiv sa intelektualnim, političkim, državničkim i ljudskim kapacitetom onoga na čijem kritikovanju bi da polete i ulete u ono što zaista jeste ozbiljna politika koja se, između ostalog, determiniše i onim što su ostavili iza sebe, učinili za razvoj Republike Srpske i kvalitetniji život građana.

SRNA

Povezani članci

Služen parastos poginulim borcima Srpske garde Ilidža

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži danas je služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 30 godina. Pripadnik Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić podsjetio je da je 1. oktobra 1992. godine ova jednica formirana na osnovu odluke komande […]

Šekara: Posljednje podvale i spinovi guraju opoziciju u još jedan poraz

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara poručio je opoziciji u Republici Srpskoj da požuri ako nisu potrošili cjelokupan arsenal spinova, lažnih vijesti, teorija zavjere i raznoraznih podmetanja, jer je čak i CIK BiH, imenovan kako je imenovan, definisao početak izborne ćutnje, a opozicione perjanice su tada, ruku na srce, najpametniji. “Takva vrsta pritiska možda negdje […]