Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

SNSD Pale: Rezultati SNSD-a ne mogu se poreći drskom retorikom i galamom SDS-a

17 Avgust 2022
2 min.
SNSD Pale: Rezultati SNSD-a ne mogu se poreći drskom retorikom i galamom SDS-a

SNSD je vratio dostojanstvo Republici Srpskoj i srpskom narodu na području Sarajevsko-romanijske regije i to se ne može poreći nikakvom galamom i drskom retorikom pojedinaca iz SDS-a, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale.


U saopštenju se navodi da se iz Sektora za politiku i medije SDS-a utrkuju koji će pojedinac raditi na samopromociji preko imena lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Komentarišući kritike SDS-a na račun politike SNDS-a i Dodika, u saopštenju se ukazuje da ne može plate i penzije povećavati politička struktura koja nije bila kadra da ih održi u zakonskom okviru, niti redovno isplaćuje.

Povodom ideje SDS-a “da Republika Srpska ponovo postane zemlja jednakih mogućnosti za sve”, iz SNSD-a podsjećaju da je za vrijeme vlasti SDS-a Republika Srpska bila “zemlja jednakih mogućnosti” u kojoj nije bilo podsticaja, stambenog zbrinjavanje mladih bračnih parova, redovnih i stipendija u potrebnom obimu i iznosu.

“Bila je to vlast koja nije gradila nove bolnice, vodovode u svim gradovima i opštinama, koja nije nije ni sanjala da će neko imati petlje i znanja da gradi auto-puteve. Vlast koja je bila na korak od toga da preda policiju i tako ponizi sve one koji su branili Republiku Srpsku i do kraja pogazi dostojanstvo srpskog naroda”, ističe se u saopštenji OO SNSD-a Pale.

Nepristojno je, kažu, da o suzbijanju kriminala govore iz stranke čiji je aktuelni lider pomilovao 240 osuđenika.

“Narod nije naivan i sjeća se ko je vratio i isplatio zaostale plate i penzije, uveo borački dodatak, izdvojio ogromna sredstva za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, navodi se u saopštenju.

Iz OO SNSD-a poručuju da politički domet SDS-a nije ni u snovima mjerljiv sa intelektualnim, političkim, državničkim i ljudskim kapacitetom onoga na čijem kritikovanju bi da polete i ulete u ono što zaista jeste ozbiljna politika koja se, između ostalog, determiniše i onim što su ostavili iza sebe, učinili za razvoj Republike Srpske i kvalitetniji život građana.

SRNA

Povezani članci

Trnovo: Prijave za banjsku rehabilitaciju do 8. maja

Udruženje penzionera opštine Trnovo pozvalo je članove da se do 8. maja prijave na javni poziv za banjsku rehabilitaciju, koji je raspisalo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. Pravo na besplatnu banjsku rehabilitaciju u zdravstveno-turističkim centrima u Republici Srpskoj u trajanju od 10 dana imaju penzioneri koji nemaju drugih ličnih primanja, koji u proteklih […]

Učenicima održano predavanje i podijeljeni paketi za održavanje oralne higijene

U Ambulanti porodične medicine “Stari Grad” u Istočnom Starom Gradu danas je, povodom Svjetskog dana zdravlja, za učenike područnih škola održano predavanje i podijeljeni paketi neophodni za održavanje oralne higijene, kao i paketi sa zdravim namirnicama. Tim Ambulante održao je kratko predavanje o oralnoj higijeni, kao i o tome šta je zapravo Svjetski dan zdravlja […]