Ravna planina banerRavna planina baner

Izbori 2022

SNSD u Predstavničkom domu šest poslaničkih mandata

02 Novembar 2022
1 min.
SNSD u Predstavničkom domu šest poslaničkih mandata

 SNSD je za Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH osvojio 255.515 glasova i u novom sazivu imaće šest poslaničkih mandata, pokazuju potvrđeni rezultati opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH.


Mandate iz SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH osvojili su Zoran Tegeltija, Radovan Višković, Nebojša Radmanović, Obren Petorvić, Sanja Vulić i Miroslav Vujičić.

SDS je osvojio dva mandata u Predstavničkom domu Paralamentarne skupštine BiH, a poslanici iz ove stranke su Darko Babalj i Mladen Bosić.

Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, PDP ima dva poslanika, a to su Branislav Borenović i Mira Pekić/ kompenzacioni mandat/.

Lista nebojše Vukanovića – Za pravdu i red ima jedan kompenzacioni mandat i on je pripao Nenadu Grkoviću, kao i Demos, čiji je kompenzacioni mandat dobio Čedomir Stojanović.

Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, Ujedinjena Srpska ima jedan kompenzacioni mandat koji je pripao Milanu Petkoviću.

SRNA

Povezani članci

SNSD u Predstavničkom domu šest poslaničkih mandata

 SNSD je za Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH osvojio 255.515 glasova i u novom sazivu imaće šest poslaničkih mandata, pokazuju potvrđeni rezultati opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH. Mandate iz SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH osvojili su Zoran Tegeltija, Radovan Višković, Nebojša Radmanović, Obren Petorvić, Sanja Vulić i Miroslav Vujičić. […]

CIK: SNSD-u najviše mandata u Narodnoj skupštini

SNSD će u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske biti najjača stranka sa 29 osvojenih poslaničkih mandata, pokazuju potvrđeni rezultati opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH. Mandate iz SNSD-a u Narodnoj skupštini su osvojili Vlado Đajić, Mladen Ilić, Miroslav Bojić, Boris Pašalić, Vojin Mitrović, Danijel Jošić, Luka Petrović, Alen Šeranić, […]