Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

SO Rogatica: Usvojen rebalans budžeta – uvećan za 24 odsto

24 Jun 2024
2 min.
SO Rogatica: Usvojen rebalans budžeta – uvećan za 24 odsto

Odbornici Skupštine opštine Rogatica usvojili su danas odluku o rebalansu budžeta za ovu godinu prema kojoj budžetska sredstva iznose 11.900.000 KM i veća su za 23,96 odsto u odnosu na planirana.


Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Tijana Brkić pojasnila je da su razlozi za rebalans budžeta donošenje odluke o uvođenju u trezorski sistem poslovanja Doma zdravlja “Dr Zoran Mitrović” i povećanje najniže plate u Republici Srpskoj sa 750 KM na 900 KM od 1. januara, što nije bilo predviđeno prilikom izrade budžeta za ovu godinu.

Prema njenim riječima, u planiranim budžetskim sredstvima po rebalansu prihodi od poreza zastupljeni su sa 56 odsto, neporeski sa 34,66 odsto, transferi između budžetskih jedinica 5,10 odsto, primici od nefinansijske imovine 1,70 odsto i ostali primici sa 1,78 odsto.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o dodjeli opštinskih nagrada i priznanja za ovu godinu.

Povelja opštine Rogatica pripala je mljekari “Pađeni” iz Bileće za doprinos razvoju mljekarstva kroz dobru saradnju sa poljoprivrednicima i predstavnicima lokalne uprave, saopštila je skupštinska Komisija za nagrade i priznanja.

Zahvalnice opštine Rogatice dobiće Dječiji vrtić “Bambi” za unapređenje predškolskog obrazovanja, te ljekari Boriša Stojanović i Radenko Ivanović za doprinos zdravstvenoj zaštiti stanovnika ovog kraja iz kojeg i oni potiču.

Zahvalnice su pripale književniku, pjesniku i aforističaru Miladu Obradoviću i posthumno Zoranu Čarkiću za arhitektonska dostignuća koja je postigao dok je radio u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Rogatica.

Diplome i novčane nagrade dodijeljene su mladim sportistima – atletičarima Kristini Popović, Katarini Pešić, Andreju Ćebiću, Heleni Marić i motociklisti Vuku Ćajiću, koji su ime svoje opštine pronijeli u najboljem svjetlu na brojnim takmičenjima, navodi se u obrazloženju Komisije.

Povelja opštine, zahvalnice i diplome dobitnicima će biti uručene na svečanosti obilježavanja Dana i krsne slave opštine Rogatica – Preobraženja Gospodnjeg, 19. avgusta.

Odbornici Skupštine opštine usvojili su, između ostalog, odluku o načinu i uslovima javne prodaje zemljišta u katastarksoj opštini Kukavice i odluku o Programu bezbjednosti saobraćaja na putevima ove opštine do 2029. godine.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Pozivam sve da ovaj dan bude obilježen u miru i dostojanstvu

Prije nekoliko dana Srbi su dostojanstveno odali počast srpskim žrtvama u Podrinju. Danas se Bošnjaci sjećaju žrtava svog naroda i odaju im počast, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. –  Želim da se obratim ukupnoj javnosti i pozovem sve da ovaj dan bude obilježen u miru i dostojanstvu – istakao je Dodik u objavi […]

U Potočarima komemorativni skup stradalim Bošnjacima

U Memorijalnom centru u Potočarima danas će biti obilježeno 29 godina od srebreničkih dešavanja u julu 1995. godine. Program obilježavanja počeće u 9.30 časova dočekom zvanica i gostiju, a u 10.30 časova počeće emitovanje video-poruka i obraćanja zvaničnika u bivšoj fabrici akumulatora. Potom će u 12.00 časova zvaničnici i delegacije odati počast i položiti cvijeće […]