Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Šok na Australijan Openu- Grnogorka razbila šampionku US Opena: Ovo niko nije očekivao,Novljanka sve iznenadila!

20 Januar 2022
1 min.
Šok na Australijan Openu- Grnogorka razbila šampionku US Opena: Ovo niko nije očekivao,Novljanka sve iznenadila!

Danka Kovinić je u drugom kolu Australijan opena pobedila Emu Radukanu.

Šampionka US Opena Ema Radukanu eliminisana je već u drugom kolu Australijan opena, što je najveće iznenađenje na prvom grend slemu sezone!

Talentovanu teniserku iz Velike Britanije savladala je crnogorska teniserka Danka Kovinić posle više od dva i po sata tenisa. Gledali smo neverovatan meč u kome je Radukanu pokazala dosta slabosti, pa je teniserka i Herceg Novog na kraju slavila 2:1 i došla do najvećeg uspeha na grend slemovima – 6:4, 4:6, 6:3.

Ema (19) je bila neverovatna na US Openu, kada se kao malo poznata teniserka probila do finala i tamo pobedila Lejlu Fernandez, međutim nakon toga je promenila trenera i očigledno nije sve još “kliknulo”.

Sve to iskoristila je Danka Kovinić koja je najbolji rezultat karijere ostvarila 2016. godine, kada je bila 46. na WTA listi, međutim ponovo se pokazalo da su iznenađenja u ženskom tenisu i te kako moguća. Novljanka je igrala izvrsno i zbog toga je prvi put prošla drugo kolo Australijan opena.

U trećem kolu igraće protiv Simone Halep, a pred Radukanom je još mnogo rada da US Open ne bi bio samo “bljesak”.

Mondo

Povezani članci

Preokret u Monte Karku: Alkaraz odustao od turnira!

Španski teniser Karlos Alkaras neće nastupiti na turniru u Monte Karlu zbog povrede desne ruke. “Radio sam u Monte Karlu i pokušavao sam do posljednjeg minuta da se oporavim od povrijeđenog mišića u desnoj ruci, ali to nije bilo moguće i ne mogu da igram! Baš sam se radovao… Vidimo se sljedeće godine!”, napisao je […]

Prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona

Prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona, na programu su večeras, od 21 čas. Real Madrid dočekuje Mančester siti, dok je Arsenal domaćin Bajernu.  Preostala dva meča, igraju se sutra. Sastaće se Atletiko Madrid – Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen – Barselona.