Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Sokočanka Nikolina Krunić promovisala zbirku pjesama “Mrtva kost”

29 Februar 2024
2 min.
Sokočanka Nikolina Krunić promovisala zbirku pjesama “Mrtva kost”

Sokočanka Nikolina Krunić, promovisala je u Narodnoj biblioteci Sokolac svoju prvu zbirku pjesama “Mrtva kost” i predstavila se publici etno-pjesmom, kao još jednim od talenata kojima je obdarena.

Krunićeva je rekla novinarima da je ovo njena prva zbirka pjesama, “poezije slobodnog stiha” u kojoj je sumirala stvaralaštvo od 19. do 25. godine, izdvojivši određen broj pjesama za ovu knjigu.

Ona je u rodnom gradu, kome je poklonila i prvo predstavljanje zbirke, poznata kao djevojka koja se bavi glumom, pjevanjem etno i duhovne muzike i slikanjem, što je pokazala čestim nastupima kao učenica, osnovne i srednje škole i sada kao student psihologije i političkih nauka u Palama.

Kao autor poezije učestvovala je, kako kaže, na raznim konkursima, a pjesme su joj objavljivanje u zbornicima.

Zbirka pjesama nazvana je “Mrtva kost” po najemotivnijoj i najtoplijoj pjesmi do sada, posvećenoj njenoj baki, koja je imala mrtvu kost na zglobu desne ruke, a Krunićeva takvu kost ima na grudnom košu.

Od onih koji su pomogli u pripremi zbirke, izdvojila je profesora srpskog jezika i književnosti Bojana Nikolića iz Višegrada. On je istakao da je veoma bitno šansu savremenoj poeziji i u školskim programima, uz sve poštovanje prema klasičnoj poeziji, kako bi publici ponudili nešto novo, bez prisustva straha od nepoznatog.

On je naglasio da bi zajednica trebala da prepoznaje talente i bolje podržava mlade stvaraoce, te više pažnje posveti umjetnosti.

Nikolina Krunić je rođena 1996. godine u Sokocu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a sada se uz studije bavi pisanjem, slikanjem i muzikom. 

SRNA

Povezani članci

Večeras koncert SPD “Sloga” iz Sarajeva

 Srpsko pjevačko društvo /SPD/ “Sloga” iz Sarajeva večeras će u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu, uz blagoslov NJegovog visokog preosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, prirediti koncert sjećanja na upokojene članove ovog društva. “Koncert sjećanja na upokojene članove SPD `Sloga` biće u tom duhu, da kažemo opijelo, koje će biti na koncertnoj sceni. Dosta kompozicija […]

U Višegradu otvorena izložba fotografija “Rusija njaljepša zemlja”

Izložba fotografija pod nazivom “Rusija, najljepša zemlja”, koja prikazuju pejzaže iz Ruske federacije, otvorena je danas u Gradskoj galeriji u Višegradu povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca. Autor izložbe Miroljub Milinčić, koji je i direktor Centra ruskog-geografskog društva u Srbiji, izjavio je da su u Višegradu prvi put izložene fotografije pristigle na konkurs koje ovo društvo […]