Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sokolac: Akcija bezbjedna vožnja u zimskim uslovima

23 Novembar 2022
2 min.
Sokolac: Akcija bezbjedna vožnja u zimskim uslovima

Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske organizovao je danas na Sokocu besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti uređaja na motornim vozilima i pripremljenosti vozila za zimske uslove.


Predrag Likokur iz AMS-a Srpske rekao je novinarima da ova akcija podrazumijeva kontrolu kvaliteta rashladne i kočione tečnosti, punjenja akumulatora, ispravnosti svjetlosno-signalnih uređaja, plinskih instalacija, pneumatika.

“Najčešće neispravnosti su sitnice na svjetlosno-signalnim uređajima, nezadovoljavajuća ispravnost kod kočinog ulja i vrijednost rashladne tečnosti, što je pogotovo potrebno vozačima na Romaniji, gdje je često jako niska temperatura”, naveo je Likokur.

On je apelovao da vozači kvalitetno pripreme vozilo za zimu i budu oprezni jer se često saobraćajne nezgode dogode zbog sitnica za koje je trebalo odvojiti par minuta.

Likokur je dodao da je današnja akcija “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima” organizovana u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske i “Optima grupom”, te da se realizuje svake godine.

Sekretar Auto-moto društva Sokolac Dobrivoje Amović rekao je da će tokom današnje kontrole biti provjereno da li su vozači zamijenili zimske gume, da li dubina šara na gazećem sloju odgovara propisima, da li tečnost za hlađenje motora može izdržati do minus 30 stepeni Celzijusovih, s obzirom na to da na ovom području često temperatura pada do tog podioka, te da li viskoznost/gustina/ ulja na kočnicama odgovara zimskim uslovima.

Sokočanka Milica Dangubić smatra da je ova akcija veoma značajna, posebno za početnike, s obzirom na uslove vožnje u zimskim uslovima na području Romanije.

SRNA

Povezani članci

Pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Policija iz Istočnog Sarajeva traga za Borisom Mitrovićem zvanim Gilmar iz Istočnog Sarajeva zbog pokušaja ubistva, saznaje Srpskainfo. Gilmar je sinoć u kafiću pokušao ubiti jednu osobu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, noćas oko 1.05 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u ulici Vuka Karadžiča u Istočnom Novom Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog […]

Još jedna humanitarna akcija Grobara sa Pala

Grobari Pale šesti put organizuju humanitarnu akciju, kako bi se u vrijeme božićnih praznika saosjećali sa svojim socijalno-ugroženim sugrađanima. Akciju će realizovati na Tucindan 5.1.2023. godine. Navode da će se skupljati hrana, novac, odjeća i obuća. Za informacije o načinima na koje možete pomoći, pozovite : Bojan Brčkalo 0038765651685 Dejan Vuković 0038765769220 U videima pogledajte […]