Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

SPEKTAKL! Srbija preokretom zakazala polufinale sa Hrvatskom

02 Decembar 2021
2 min.
SPEKTAKL! Srbija preokretom zakazala polufinale sa Hrvatskom

SRBIJA je uspela. Igraće srpska teniska reprezentacija u polufinalu Dejvis kupa, a tamo su je odveli Novak Đoković i Nikola Ćaćić koji su pobedili Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjesova sa 6:2, 2:6, 6:3 i doneli konačnih 2:1 protiv Kazahstana koji je poveo.

Kakav dan, kakvih sedam i po sati tenisa! Na kraju je uspešno završen za “orlove”. Sve je počelo porazom Miomira Kecmanovića od Mihaila Kukuškina sa 2:1 posle velike borbe. Bio je to pravi teniski epik koji nažalost nije završen onako kako smo svi želeli.

Potom je Đoković odradio posao onako kako se od njega očekivalo – lako. Dobio je Aleksandera Bublika, prvog reketa Kazahstana sa 2:0 za 78 minuta i tada je bilo jasno da će dubl odlučiti ko će biti treći učesnik polufinala. I u tom meču je viđena velika borba.

Novak je još jednom pokazao koliku želju ima da dođe do kraja na ovom takmičenju. Ponovo je izašao na teren i u dublu. On je zajedno sa Nikolom Ćaćićem uspeo da obori Kazahstan na pleća i odvede “orlove” u polufinale.

Naši momci su odigrali fantastičan prvi set, napravili su dva brejka i sve je išlo ka tome da će Srbija doći do lake pobede, ali…

Pala je malo koncentracija u drugom setu Ćaćiću, izgubio je dva vezana gema i tako omogućio Golubjevu i Nedovjesovu da se vrate u meč.

Treći set je do petog gema bio izjednačen, a onda je usledio brejk, potom i još jedan u devetom gemu i to je definitivno bilo to.

Novak Đoković, Nikola Ćaćić, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i selektor Viktor Troicki mogu da budu ponosni, ali neće ovde želeti da stanu. Naredni rival je Hrvatska, pa neka i ona padne.

Bravo, momci!

Treći set: Srbija – Kazahstan 6:2, 2:6, 6:3

6:3 – Fantastično! Opet je pao Golubjev i na najlepši mogući način – brejkom Srbije je okončala ovo polufinale.

5:3 – Kakav servis gem Nikole Ćaćića – kao iz udžbenika, sa nulom. Sada Golubjev servira da Kazahstan ostane na Dejvis kupu, a do sada je tri puta gubio servis.

Novosti

Povezani članci

Počelo odbrojavanje posljenjih 100 dana do početka igara

Sat na Ajfelovom tornju danas je počeo da odbrojava još 100 dana do početka Olimpijskih igara u Parizu. Plamen za Olimpijske igre u Parizu upaljen je nešto ranije na drevnom mjestu Olimpiji odakle će krenuti na tromjesečni put ka francuskoj prijestonici, gdje će 26. jula biti ceremonija otvaranja. Baklja će 8. maja stići u francusku […]

Prva liga Srpske: Jahorina čeka rivala u finalu

Košarkaši Jahorine prvi su finalisti plej-ofa Prve lige Republike Srpske nakon što su sa 2:0 u finalu nadigrali Akademac. Drugu utakmicu ekipa iz Pala dobila je rezultatom 66:62, pa će prvi put igrati za titulu, a do pobjede su je predvodili Džejvion Mej i Aleksa Čovičković sa po 16 poena, dok je Nemanja Okiljević imao […]