Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sistemsko inženjerstvo Vakajama

01 Februar 2023
1 min.
Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sistemsko inženjerstvo Vakajama

Delegacija Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu je tokom današnje posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu dogovorila potpisivanje sporazuma o saradnji između ETF-a i Fakulteta za sistemsko inženjerstvo Vakajama Univerziteta.


Predstavnici ETF-a su tokom današnje cjelodnevne posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu, zajedno sa ambasadorom BiH u Japanu Sinišom Berjanom, obavili niz sastanaka sa rektorom Itohom Čihirom, prorektorima Takašijem Ešitom i Adašijem Motohirom, dekanom Takanorijem Nomurom, kao i rukovodiocima različitih departmana i laboratorija Fakulteta za sistemsko inženjerstvo.

Glavne aktivnosti u okviru sporazuma su razmjene studenata i akademskog osoblja, zajedničko učestvovanje u međunarodnim projektima i naučnim konferencijama, saopšteno je iz Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Predstavnici ETF-a su imali priliku da posjete moderne i značajne laboratorijske resurse Fakulteta za sistemsko inženjerstvo iz oblasti mehatronike, optoelektronike, nanotehnologije, hemijskog inženjerstva, zaštite životne sredine i biologije, te da razmijene iskustva sa profesorima i studentima o načinu izvođenja nastave, laboratorijskom i naučno-istraživačkom radu.

SRNA

Povezani članci

U Istočnom Sarajevu u februaru registrovano 46 krivičnih djela

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u februaru je registrovano 46 krivičnih djela što je za sedam odsto više nego lani, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih dijela je 86 odsto, naveli su danas iz ove uprave. Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da u Upravi mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima po pitanju […]

Koncert Peđe Jovanovića 30. juna u Palama

Ljetna turistička sezona u Istočnom Sarajevu počeće odličnom zabavom – koncertom Peđe Jovanovića 30. juna na Studentskom trgu u Palama. Koncert je poklon Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo za sve građane i turiste. U Istočnom Sarajevu biće organizovane i brojne manifestacije koje će obilježiti ovogodišnju ljetnu sezonu.