Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sistemsko inženjerstvo Vakajama

01 Februar 2023
1 min.
Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sistemsko inženjerstvo Vakajama

Delegacija Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu je tokom današnje posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu dogovorila potpisivanje sporazuma o saradnji između ETF-a i Fakulteta za sistemsko inženjerstvo Vakajama Univerziteta.


Predstavnici ETF-a su tokom današnje cjelodnevne posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu, zajedno sa ambasadorom BiH u Japanu Sinišom Berjanom, obavili niz sastanaka sa rektorom Itohom Čihirom, prorektorima Takašijem Ešitom i Adašijem Motohirom, dekanom Takanorijem Nomurom, kao i rukovodiocima različitih departmana i laboratorija Fakulteta za sistemsko inženjerstvo.

Glavne aktivnosti u okviru sporazuma su razmjene studenata i akademskog osoblja, zajedničko učestvovanje u međunarodnim projektima i naučnim konferencijama, saopšteno je iz Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Predstavnici ETF-a su imali priliku da posjete moderne i značajne laboratorijske resurse Fakulteta za sistemsko inženjerstvo iz oblasti mehatronike, optoelektronike, nanotehnologije, hemijskog inženjerstva, zaštite životne sredine i biologije, te da razmijene iskustva sa profesorima i studentima o načinu izvođenja nastave, laboratorijskom i naučno-istraživačkom radu.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Kroz tri projekta obezbijeđeno 910.000 KM, pristupni pregovori nova prilika

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je grad kroz tri pojekta obezbijedio 910.000 KM za Gradsku razvojnu agenciju, te istakao da je otvaranje pristupnih pregovora sa EU prilika za nova sredstva i prijekte. Ćosić je pojasnio da je u okviru Programa transnacionalne saradnje EU “Intereg Danube 2021-2027” odobren projekat “Kulinarska staza nacionalne i […]

Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ danas su u nastavku rada u predmetu “Istok SVOT” uhapsili jedno lice na području Istočnog Sarajeva. Uhapšeno lice je nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe predato Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Aktivnosti u predmetu “Istok SVOT” započete su ranije protiv lica koja su osumnjičena da […]