Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sistemsko inženjerstvo Vakajama

01 Februar 2023
1 min.
Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sistemsko inženjerstvo Vakajama

Delegacija Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu je tokom današnje posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu dogovorila potpisivanje sporazuma o saradnji između ETF-a i Fakulteta za sistemsko inženjerstvo Vakajama Univerziteta.


Predstavnici ETF-a su tokom današnje cjelodnevne posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu, zajedno sa ambasadorom BiH u Japanu Sinišom Berjanom, obavili niz sastanaka sa rektorom Itohom Čihirom, prorektorima Takašijem Ešitom i Adašijem Motohirom, dekanom Takanorijem Nomurom, kao i rukovodiocima različitih departmana i laboratorija Fakulteta za sistemsko inženjerstvo.

Glavne aktivnosti u okviru sporazuma su razmjene studenata i akademskog osoblja, zajedničko učestvovanje u međunarodnim projektima i naučnim konferencijama, saopšteno je iz Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Predstavnici ETF-a su imali priliku da posjete moderne i značajne laboratorijske resurse Fakulteta za sistemsko inženjerstvo iz oblasti mehatronike, optoelektronike, nanotehnologije, hemijskog inženjerstva, zaštite životne sredine i biologije, te da razmijene iskustva sa profesorima i studentima o načinu izvođenja nastave, laboratorijskom i naučno-istraživačkom radu.

SRNA

Povezani članci

Civilna zaštita: Upozorenje građanima na olujni vjetar i zahlađenje

Uprava civilne zaštite Republike Srpske skreće pažnju građanima na nagli i veći pad temperature vazduha, pojavu naleta olujnog vjetra, kiše, susnježice i snijega, što može uticati na normalno odvijanje svakodnevice. Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, u narednim danima Republiku Srpsku zahvatiće pogoršanje vremena sa olujnim naletima vjetra, kišom, susnježicom i snijegom. “Pažljivo planirajte boravak […]

Asocijacija “Stvaraoci Republike Srpske”: Genocidna namjera Njemačke i pojedinih članica UN prema srpskom narodu

Namjera Njemačke i još nekih članica UN, koje imaju nečistu savjest iz prošlosti, da Generalna skupština izglasa rezoluciju o Srebrenici van svake sumnje je genocidna prema srpskom narodu u cjelini, saopšteno je iz Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske”. “To je više nego jasan pokušaj da se Srbima nametne kolektivna krivica za zločine koji su se desili […]