Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Srpske zastave i bilbordi protiv satanizacije Srba i Srpske u Istočnom Sarajevu

23 Maj 2024
1 min.
Srpske zastave i bilbordi protiv satanizacije Srba i Srpske u Istočnom Sarajevu

 Građani Istočnog Sarajeva odazvali su se pozivu Vlade Republike Srpske i na prozorima i bilbordima istakli srpsku trobojku čime su i na simbolično iskazali protivljenje tendencioznom usvajanju rezolucije o Srebrenici kojom se pokušava uzdrmati pozicija Srpske u BiH, a srpski narod satanizovati i pripisati mu epitet “genocidnog”.


O tome svjedoči i zastava istaknuta na prozoru stana na Trgu kralja Aleksandra.

Na bilbordu u Ulici vojvode Radomira Putnika piše “Mi nismo genocidan narod – pamtimo. Ponosni Srbija i Srpska”.

Spasovdanska ulica, koja slovi za najljepšu u Istočnom Novom Sarajevu, dodatno je ukrašena zastavama Republike Srpske koje su istaknute na republičkim i gradskim institucijama.

I građani Pala su ukrasili svoj grad srpskim trobojkama.

Vlada Republike Srpske danas će u Srebrenici održati redovnu sjednicu i to na dan kada će Generalna skupština UN odlučivati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici.

Tom prilikom najviši zvaničnici Republike Srpske položiće cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu.

SRNA

Povezani članci

Vatrogasci spasili muškarca koji je pao sa litice u provaliju kod Han Pijeska

Pripadnici Vatrogasne jedinice Han Pijesak uspjeli su prethodne noći spasiti muškarca P.L. (57) koji je pao sa litice u selu Mrkov kod Han Pijeska, rekli su Srni u Vatrogasnoj jedinici. Starješina Vatrogasne jedinice Bogdan Jovanović naglasio je da je ovo lice, čuvajući ovce u blizini sela Mrkov, najvjerovatnije palo sa litice u provaliju duboku četiri-pet […]

Hram Sabora Svetog Arhangela Gvrila sčpomenik rađanja Srpske i biser Pala

Hram predstavlja spomenik rađanja Republike Srpske jer je na Palama rođena Srpska, ali i zavjetnu crkvu za sve one ljude koji su dali živote, dijelove tijela i koji su morali da napuste svoja vjekovna ognjišta i dođu u ovaj grad. Mladi dolaze u hram, traže duhovnu podršku, traže Boga i to je posebno važno. Završetak […]