Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Srpske zastave i bilbordi protiv satanizacije Srba i Srpske u Istočnom Sarajevu

23 Maj 2024
1 min.
Srpske zastave i bilbordi protiv satanizacije Srba i Srpske u Istočnom Sarajevu

 Građani Istočnog Sarajeva odazvali su se pozivu Vlade Republike Srpske i na prozorima i bilbordima istakli srpsku trobojku čime su i na simbolično iskazali protivljenje tendencioznom usvajanju rezolucije o Srebrenici kojom se pokušava uzdrmati pozicija Srpske u BiH, a srpski narod satanizovati i pripisati mu epitet “genocidnog”.


O tome svjedoči i zastava istaknuta na prozoru stana na Trgu kralja Aleksandra.

Na bilbordu u Ulici vojvode Radomira Putnika piše “Mi nismo genocidan narod – pamtimo. Ponosni Srbija i Srpska”.

Spasovdanska ulica, koja slovi za najljepšu u Istočnom Novom Sarajevu, dodatno je ukrašena zastavama Republike Srpske koje su istaknute na republičkim i gradskim institucijama.

I građani Pala su ukrasili svoj grad srpskim trobojkama.

Vlada Republike Srpske danas će u Srebrenici održati redovnu sjednicu i to na dan kada će Generalna skupština UN odlučivati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici.

Tom prilikom najviši zvaničnici Republike Srpske položiće cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu.

SRNA

Povezani članci

Koncert Dejana Petrovića i Big Band-a na Studentskom trgu u Palama – 28. jun 2024. godine

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo koncert Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a, koji će se održati 28. juna 2024. godine na Studentskom trgu u Palama. Ovaj spektakl je dio manifestacije “U susret ljetu” koja je privukla veliku pažnju građana i turista. Manifestacija “U susret ljetu” do sada je obuhvatala niz zanimljivih događaja uključujući Trebevic trail, koncerte […]

Anketa na 500 ispitanika: Bašević daleko ispred Bjelice

U periodu od 18. maja do 1. juna na prostoru opštine Sokolac, sprovedena je anketa od strane radnika markteniške agencije „Partner“ sa ciljem prikupljanja informacija i utvrđivanja zainteresovanih, punoljetnih osoba za predstojeće lokalne izbore. U istraživanju je uspješno sudjelovalo 500 ispitanika, iz gotovo svih biračkih mjesta u navedenoj opštini, pripadnici oba pola, svih nacionalnih zajednica, […]