Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus

19 Septembar 2023
2 min.
Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus

Republiku Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus, a bitna investiciona aktivnost započeta današnjim “Ivest forumom” koji se održava u Banjaluci, rekao je vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Dražen Vrhovac.

Vrhovac je naveo da su tokom prvog dijela “Invest foruma” predstavljeni projekti Vlade Republike Srpske, poreska politika i svi potencijali kojima Srpska raspolaže.

“Sada smo u potpunosti uvjereni da je bilo neophodno organizovati jedan ovakav događaj u Srpskoj. Da ugostimo sve potencijalne invesitore, kompanije koje su zainteresovane za ulaganje u Republiku Srpsku. Da na jednom mjestu predstavimo Srpsku i da svi oni vide i dožive Srpsku kao lokaciju u kojoj mogu uspješno da razvijaju svoj biznis. Zahvalnost predsjednuku /Srpske Miloradu/ Dodiku, predsjednuku Vlade Srpske /Radovanu Viškoviću/”, rekao je Vrhovac na konferenciji za novinare nakon prvog dijela “Invest formuma”.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić rekao je da je “Invest forum” odličan način da se predstave projekti i potencijal Republike Srpske.

On je naveo da je Olimpijski centar predstavio projekat sportske sale i kompleksa koji je naophodan na Jahorini.

“Mi već imamo zainteresovane investitore, znamo svi da su investicije najbolji način za razvoj privrede i upravo zbog ovakvih konferencija desiće se velike investicije u Republiku Srpsku”, rekao je LJevnaić, dodajući da Srpska ima ogroman turistički potencijal.

U Banjaluci je u toku prvi “Invest forum” pod motom “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” koji organizuju Vlada Republike Srpske i IRB-a, uz učešće više od 300 privrednika iz 20 zemalja Evrope i svijeta.

SRNA

Povezani članci

Detalji stravične nesreće na “9. januaru”: BMW i Tesla smrskani, ima poginulih

Jedno lice je poginulo, a dvoje je teže povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći na auto-putu “9. januar” u mjestu Lišnja kod Prnjavora, rečeno je u Policijskoj upravi Banjaluka. U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 23.15 časova učestvovala su vozila marke “BMV” i “tesla”, prenosi Srna. Vozači su teško povrijeđeni, a suvozač u automobilu “tesla” […]

Dodik: Srpska je spremna za učešće u razvojnim projektima sa Srbijom

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Srpska spremna i zainteresovana za učešće u razvojnim projektima sa Srbijom. “Srpska potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama vidi kao put za bolju i sigurniju budućnost Srbije, ali i Srpske, jer je riječ o istom regionu”, napisao je […]