Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus

19 Septembar 2023
2 min.
Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus

Republiku Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus, a bitna investiciona aktivnost započeta današnjim “Ivest forumom” koji se održava u Banjaluci, rekao je vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Dražen Vrhovac.

Vrhovac je naveo da su tokom prvog dijela “Invest foruma” predstavljeni projekti Vlade Republike Srpske, poreska politika i svi potencijali kojima Srpska raspolaže.

“Sada smo u potpunosti uvjereni da je bilo neophodno organizovati jedan ovakav događaj u Srpskoj. Da ugostimo sve potencijalne invesitore, kompanije koje su zainteresovane za ulaganje u Republiku Srpsku. Da na jednom mjestu predstavimo Srpsku i da svi oni vide i dožive Srpsku kao lokaciju u kojoj mogu uspješno da razvijaju svoj biznis. Zahvalnost predsjednuku /Srpske Miloradu/ Dodiku, predsjednuku Vlade Srpske /Radovanu Viškoviću/”, rekao je Vrhovac na konferenciji za novinare nakon prvog dijela “Invest formuma”.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić rekao je da je “Invest forum” odličan način da se predstave projekti i potencijal Republike Srpske.

On je naveo da je Olimpijski centar predstavio projekat sportske sale i kompleksa koji je naophodan na Jahorini.

“Mi već imamo zainteresovane investitore, znamo svi da su investicije najbolji način za razvoj privrede i upravo zbog ovakvih konferencija desiće se velike investicije u Republiku Srpsku”, rekao je LJevnaić, dodajući da Srpska ima ogroman turistički potencijal.

U Banjaluci je u toku prvi “Invest forum” pod motom “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” koji organizuju Vlada Republike Srpske i IRB-a, uz učešće više od 300 privrednika iz 20 zemalja Evrope i svijeta.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Važno građanima olakšati teret povećanja cijena

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što će od sutra u Srpskoj početi kampanja koja će obuhvatiti 50 proizvoda koji će građanima biti dostupni uz značajno nižu maržu, a u kojoj učestvuje 19 proizvođača, četiri distributera i 22 trgovca. “U ovom izazovnom vremenu važno je da i dopunskim aktivnostima olakšamo građanima teret povećanja […]

Dodik sa episkopom Lukijanom na otvaranju manifestacije “Srpski dani” u Budimpešti

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik počinje danas dvodnevnu posjetu Mađarskoj u okviru koje je predviđen sastanak sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, NJegovim preosveštenstvom episkopom budimskim Lukijanom i prisustvo svečanom otvaranju manifestacije “Srpski dani”. Predsjednik Srpske danas će se u 17.30 časova sastati se episkopom budimskim Lukijanom u Tekelijanumu u Budimpešti, gdje će potom u 18.00 […]