Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus

19 Septembar 2023
2 min.
Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus

Republiku Srpsku očekuje značajan investicioni ciklus, a bitna investiciona aktivnost započeta današnjim “Ivest forumom” koji se održava u Banjaluci, rekao je vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Dražen Vrhovac.

Vrhovac je naveo da su tokom prvog dijela “Invest foruma” predstavljeni projekti Vlade Republike Srpske, poreska politika i svi potencijali kojima Srpska raspolaže.

“Sada smo u potpunosti uvjereni da je bilo neophodno organizovati jedan ovakav događaj u Srpskoj. Da ugostimo sve potencijalne invesitore, kompanije koje su zainteresovane za ulaganje u Republiku Srpsku. Da na jednom mjestu predstavimo Srpsku i da svi oni vide i dožive Srpsku kao lokaciju u kojoj mogu uspješno da razvijaju svoj biznis. Zahvalnost predsjednuku /Srpske Miloradu/ Dodiku, predsjednuku Vlade Srpske /Radovanu Viškoviću/”, rekao je Vrhovac na konferenciji za novinare nakon prvog dijela “Invest formuma”.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić rekao je da je “Invest forum” odličan način da se predstave projekti i potencijal Republike Srpske.

On je naveo da je Olimpijski centar predstavio projekat sportske sale i kompleksa koji je naophodan na Jahorini.

“Mi već imamo zainteresovane investitore, znamo svi da su investicije najbolji način za razvoj privrede i upravo zbog ovakvih konferencija desiće se velike investicije u Republiku Srpsku”, rekao je LJevnaić, dodajući da Srpska ima ogroman turistički potencijal.

U Banjaluci je u toku prvi “Invest forum” pod motom “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” koji organizuju Vlada Republike Srpske i IRB-a, uz učešće više od 300 privrednika iz 20 zemalja Evrope i svijeta.

SRNA

Povezani članci

Sutra isplata socijalnih davanja i mjesečnih naknada za borce

Ministarstvo finansija Republike Srpske isplatiće sutra ukupno 46 miliona KM za socijalna davanja korisnicima u Republici Srpskoj, kao i mjesečne naknade za korisnike prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, saopšteno je iz ovog ministarstva. Ovom isplatom biće obuhvaćene i višečlane porodice koje su pravo naknade stekle na osnovu Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više […]

U Srpskoj novo poskupljenje goriva

Gorivo na benzinskim pumpama u Srpskoj u ovoj sedmici poskupjeće pet feninga po litri, kazao je za predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Đorđe Savić. Naveo je da je trenutno za litar dizela potrebno izdvojiti od 2,37 do 2,41 marku, a benzin od 2,37 do 2,39 maraka. – Prema […]