Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Srušio se ruski vojni avion Su-34 u Sjevernoj Osetiji, poginula posada

11 Jun 2024
1 min.
Srušio se ruski vojni avion Su-34 u Sjevernoj Osetiji, poginula posada

Avion “Su-34” ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga srušio se tokom trenažnog leta u planinama Sjeverne Osetije, a dvočlana posada je poginula, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

“Avion se srušio u nenaseljenom području. Na zemlji nije pričinjena šteta. Posada je poginula”, saopštilo je Ministarstvo.

Agenciji TASS rečeno je u regionalnoj službi za hitne intervencije da su u avionu bila dva pilota.

Pretpostavlja se da je nesreću uzrokovao tehnički kvar. Na mjesto pada poslata je komisija Vazdušno-kosmičkih snaga, navodi Ministarstvo odbrane.

SRNA

Povezani članci

Zaharova: Namjeran napad na civile i infrastrukturu

Ukrajina je namjerno izvršila napad na lokaciju gdje su se okupili civili, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nakon udara na Sevastopolj. Iz ruskog Ministarstva odbrane saopšteno je ranije da su tri civila poginula, uključujući dvoje djece, a skoro stotinu je ranjeno u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj sa taktičkim projektilima […]

U napadu Ukrajine na Sevastopolj poginula tri civila, među njima dvoje djece

Tri civila su poginula, uključujući dvoje djece, a skoro stotinu je ranjeno u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj sa taktičkim projektilima “Atakms”, opremljenim sa kasetnim bojevim glavama, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane. U saopštenju se navodi da je protivazdušna odbrana (PVO) oborila četiri projektila, a da je peti eksplodirao iznad grada, prenosi ruska […]