Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Stanišić: Nije bilo razgovora sa SDS-om o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine, neupitna podrška Ćosiću

10 Juli 2024
2 min.
Stanišić: Nije bilo razgovora sa SDS-om o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine, neupitna podrška Ćosiću

Poslanik DEMOS-a sa Pala Aco Stanišić izjavio je Srni da DEMOS i SDS nisu razgovarali o tome da Dejan Kojić bude zajednički kandidat ove dvije stranke za načelnika opštine Pale, niti je bilo razgovora o bili kakvoj koaliciji.

„SDS je sinoć izašao sa informacijom da ima zajedničkog kandidata što nije istina. Razgovora o zajedničkom kandidatu nije bilo, kao što nije bilo ni o kakvoj koaliciji“, rekao je Stanišić.

Stanišić je pojasnio da je odluka SDS-a da podrži kandidata DEMOS-a Dejana Kojića s obzirom da nemaju svog kandidata i da je normalno da će dati podršku jednom od dvojice kandidata za načelnika opštine Pale.

„S obzirom na to da SDS nema ni u Trnovu ni u Istočnom Novom Sarajevu ni na Palama kandidata, onda nam je jasno da i ovi spinovi idu u smislu održavanja njihovog biračkog tijela i pozitivne priče kod njihovih glasača“, istakao je Stanišić.

S obirom da je prije dva-tri dana objavljena kandidatura Ljubiše Ćosića /SNSD/ za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Stanišić je naveo da na regionalnom niovu nisu imali sastanak u vezi sa podrškom, kao i da očekuju da se u narednom periodu Ćosić obrati.

„Znajući kakvo je trenutno stanje u opštinskim odborima mislimo da će podrška prema Ćosiću biti neupitna“, istakao je Stanišić i dodao da ne znaju ko je kandidat opozicije za poziciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Kandidati za načelnika opštine Pale na narednim lokalnim izborima u oktobru su Dejan Kojić iz DEMOS-a i Damjan Škipina iz SNSD-a.

Paljanski SDS je prije dva dana saopštio da je jednoglasno usvojio kandidatsku listu za lokalne izbore. Takođe navode da su dali jednoglasnu podršku DEMOS-ovom kandidatu za načelnika Dejanu Kojiću.

Sve će jasnije biti na najavljenoj pres konferenciji koja se očekuje od strane SDS-a. Novinarima će obratiti sutra u 12.00 časova predstavnici aktuelne skupštinske većine u Palama i načelnik ove opštine Boško Jugović.

SRNA

Povezani članci

Otvorena “Kalinovačka kuća” – 20 odsto subvencije proizvođačima (FOTO)

 U Kalinoviku je danas otvorena “Kalinovačka kuća” u kojoj će se prodavati domaći proizvodi sa područja ove lokalne zajednice, a u čiju izgradnju je uloženo 185.000 KM. Za izgradnju i opremanje “Kalinovačke kuće” iz budžeta opštine je izdvojeno 135.000 KM, a 50.000 KM je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srspke. Načelnik opštine Kalinovik […]

Trnovo: Održana Svečana akademija – uručena priznanja

U Trnovu je sinoć održana Svečana akademija povodom slave opštine – Petrovdana, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i kolektivima. Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je da je opština večeras dodijelila priznanja onima koji su zaslužni za razvoj ove lokalne zajednice. Povelja opštine dodijeljena je direktoru “Sarajevo gasa” Istočno Sarajevo i predsjedniku […]