Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Stanje bezbjednosti u Istočnom Novom Sarajevu zadovoljavajuće

27 Maj 2022
1 min.
Stanje bezbjednosti u Istočnom Novom Sarajevu zadovoljavajuće

Stanje bezbjednosti u opštini Istočno Novo Sarajevo je zadovoljavajuće, kako u vezi sa opštom bezbjednosti građana, tako i bezbjednosti saobraćaja, zaključak je današnje sjednice Foruma za bezbjednost ove lokalne zajednice kojoj je predsjedavao načelnik opštine Jovan Katić.


Na dnevnom redu današnje redovne sjednice Foruma za bezbjednost našle su se različite teme od značaja za poboljšanje bezbjednosti građana ove lokalne zajednice, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Inicijative su se odnosile na bezbjednost građana i njihove imovine na području opštine, bezbjednost učenika i vršnjačko nasilje, te ostale teme u skladu sa aktuelnom situacijom.

Ocijenjeno je da je neophodno riješiti problem ograničenja brzine u ulicama Dečanska i Vuka Karadžića.

Zaključeno je da je bezbjednost učenika u osnovnim i srednjim školama na zadovoljavajućem nivou, te da nisu prijavljeni slučajevi vršnjačkog nasilja.

Zajednički je ocijenjeno da je neophodno napraviti inspekcijski nadzor protivpožarnih aparata i hidranata u ulazima zgrada radi bržeg intervenisanja u slučajevima požara ili preduzeti sve odgovarajuće mjere.

Direktor Doma zdravlja Istočno Sarajevo konstatovao je da nema prijavljenih slučajeva virusa korona u ovoj ustanovi, kao ni Bolnici “Srbija”.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Kapitalni projekti od velikog značaja za Pale i Jahorinu

Renoviranjem i adaptacijom četiri objekta na Palama ova lokalna zajednica bi postala mjesto sa više smještajnih kapaciteta i turista, čak do 15.000. Izgradnja svakog objekta je novo radno mjesto, nova investicija za Pale, a približavanje turista Palama, približavanje Pala Jahorini u principu je odluka kojom svi dobijaju…  Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić istakao je […]

Veliki ljetnji koncert Lepe Brene u Istočnom Sarajevu 5. avgusta

U okviru manifestacije “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu” opština Istočno Novo Sarajevo poklanja veliki ljetnji koncert Lepe Brene. Koncert će biti održan na Trgu Republike Srbije sa početkom u 21.00 čas. Ulaz je besplatan.