Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Stoltenberg: Sukob će najvjerovatnije biti riješen pregovorima

25 Jun 2022
1 min.
Stoltenberg: Sukob će najvjerovatnije biti riješen pregovorima

Situacija u Ukrajini će najvjerovatnije biti riješena pregovorima, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.


“Najvjerovatnije će ovaj rat biti završen za pregovaračkim stolom. Imamo odgovornost da Ukrajini osiguramo najsnažniju moguću poziciju i da im pomognemo da ostane suverena i nezavisna evropska država”, rekao je Stoltenberg za španski dnevnik “El Pais”.

Prema njegovim riječima, najbolji način da se to postigne je snažna vojna i ekonomska podrška, te uvođenje strogih sankcija Rusiji.

On je istakao da NATO pomaže Ukrajini jer je to Kijev tražio i dodaje da “nema totalnog rata između Alijanse i Rusije”.

Stoltenberg napominje da je uvijek rizično kada se mir uzima zdravo za gotovo.

SRNA

Povezani članci

Oglasile se sirene: Vodostaj Urala premašio deset metara

Vodostaj rijeke Ural u blizini ruskog grada Orenburga porastao je na više od deset metara, saopštile su lokalne vlasti. U gradu sa 550.000 stanovnika, oko 1.200 kilometara istočno od Moskve, poplavljene su stotine kuća, a najmanje 7.700 ljudi je evakuisano, prenijela je agencija RIA Novosti. “Nivo vode Urala raste”, izjavio je Aleksej Kudinov, prvi zamjenik […]

Evropski sud pravde odbacio sankcije ruskim biznismenima

Evropski sud pravde donio je odluku da poništi lične sankcije ruskim biznismenima Petru Avenu i Mihailu Fridmanu, javlja RIA Novosti. Sud je, takođe, naložio Evropskom savjetu da plati troškove i izdatke Avena i Fridmana u vezi sa razmatranjem ovog slučaja. Tužbe ruskih privrednika razmatrane su u prvostepenom sudu i na njih se može uložiti žalba.