Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Strahinja Bašević novi-stari predsjednik Lovačkog udruženja “Glasinac” (FOTO)

10 Jun 2021
2 min.
Strahinja Bašević novi-stari predsjednik Lovačkog udruženja “Glasinac” (FOTO)

Strahinja Bašević ponovo je izabran je za predsjednika Lovačkog udruženja “Glasinac” iz Sokoca, odlučeno je na Izbornoj skupštini koja je održana 3. juna u prostorijama udruženja.

Na sjednicei je izabrano Radno predsjedništvo u sastavu : Mile Radić, Rade Marković i Davorin Đurević.

Za predsjednika Skupštine izabran je Mile Radić iz lovne sekcije Knežina, a izabrani su i članovi Nadzornog i Upravnog odbora.
Prisutni članovi skupštinskog tijela izabrali su i predstavnike Verifikacione komisije, Disciplinskog suda i tužioca, kao i članove Savjeta za kinologiju.

Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, Bašević je istakao da je u protekle četiri godine mnogo toga urađeno na poboljšanju uslova rada u LU “Glasinac”.

– Do sada smo izgradili šest lovačkih kuća, kupili terensko vozilo, napravili dvije visoke čeke, renovirali prostorije LU i uredili svu potrebnu infrastrukturu, obezbjedili termalnu kameru, naglasio je Bašević te pojasnio da je 2017. godine, napravljena jedna čeka i odstrijeljen medvjed u komercijalnom lovu

– 2018. godine, kupljeno je terensko vozilo, napravljena još jedna čeka i dvije lovačke kuće. 2019. godine, kupljena termalna kamera za noćno osmatranje divljači na visokim čekama. Odstrijeljen je medvjed u visokoj trofejnoj vrijednosti- zlatna medalja. 2020.godine, završena je započeta izgradnja pet lovačkih kuća, zamjenjena stolarija u lovačkom domu, odstrijeljeni: Medvjed, vepar i pet srndaća u komercijalnom lovu, a 2021. godine takođe je odstrijeljen jedan medvjed i šest srndaća.

Bašević je informisao prisutrne da su izvršene sve finanskijske obaveze prema Ministarstvu, Lovačkom savezu, te da je opet ostvaren višak sredstava tako da je prethodna godina završena sa suficitom.

– U periodu koji je pred nama, zalagaćemo se i dalje za uspješno sprovođenje mjera uzgoja i zaštite divljači i ostvarivanje saradnje sa Lovačkim savezom RS, lovačkim udruženjima, resornim ministarstvima, organima lokalne zajednice i drugim institucijama, istakao je Bašević i najavio nove projekte za naredni period, kao i ulaganja u lovno-tehničke objekte. Lovcima želim mnogo zdravlja i lovačke sreće u predstojećim aktivnostima kojih sigurno neće nedostajati – poručio je predsjednik LU „Glasinac” Sokolac, Strahinja Bašević..

lovcirs

Povezani članci

Potpisan memorandum o saradnji Grada i Pravnog fakulteta

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković potpisali su danas memorandum o razumijevanju i saradnji kojim su predviđene obrazovne, stručne i istraživačke aktivnosti, kao i zajednički doprinos razvoju grada. Memorandumom je predviđeno organizovanje studentske prakse za studente ovog fakulteta u Gradskoj upravi i drugim institucijama Grada, te […]

U petak obilježavanje 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju

U Kulturnom centru Pale u petak, 25. juna, biće obilježeno 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju, najavljeno je iz dekanata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U proteklih 10 godina Katedra za sinologiju je ostvarila izvanredne rezultate u nastavnom i naučnom procesu i međunarodnoj saradnji, a više od 140 studenata pomoću stipendija Kine otišlo […]