Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Studenti i srednjoškolci upoznati o značaju životnog osiguranja

24 Novembar 2022
2 min.
Studenti i srednjoškolci upoznati o značaju životnog osiguranja

Na Ekonomskom fakultetu Pale održana je radionica “Finansijska pismenost” tokom koje su učesnici upoznati o osnovama autoodgovornosti i osiguranja od nezgoda, osiguranja imovine i života, o dobrovoljnom penzijskom osiguranju i njegovim prednostima.


Radionicu je organizovalo Udruženje ekonomista Republike Srpske povodom obilježavanja Dana Ekonomskog fakulteta Pale.

Dekan Ekonomskog fakulteta Pale Marko Đogo rekao je da je ovo neka vrsta prevencije i da je današnja radionica namijenjena studentima i srednjoškolcima.

Đogo je dodao da je u okviru obilježavanja Dana Fakulteta organizovan niz različitih aktivnosti.

Član Udruženja ekonomista Republike Srpske /Svot/ Miloš Grujić rekao je novinarima da situacija na terenu ukazuje na određene rupe u znanju koje se odnose na medijsku, informatičku, političku pismenost.

“Radimo na povećanju finansijske pismenosti. Situacija na terenu pokazuje da i odrasli i mlađi ne znaju kome da se obrate kada dođe do određenog problema”, naveo je Grujić, koji je poručio građanima da racionalno troše i da štede.

Izvršni direktor Društva za upravljanje evropskim dobrovoljnom penzionim fondom Zdravko Zečević rekao je da su oni treći stub penzijskog osiguranja i jedini takav u Srpskoj koji predstavlja podršku kada dođe treća životna dob.

Zečević je dodao da poslodavcima predstavljaju mogućnost da motivišu zaposlene da štede u ovom fondu, da obezbijede određeno dostojanstvo i standard u budućnosti.

SRNA

Povezani članci

Pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Policija iz Istočnog Sarajeva traga za Borisom Mitrovićem zvanim Gilmar iz Istočnog Sarajeva zbog pokušaja ubistva, saznaje Srpskainfo. Gilmar je sinoć u kafiću pokušao ubiti jednu osobu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, noćas oko 1.05 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u ulici Vuka Karadžiča u Istočnom Novom Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog […]

Još jedna humanitarna akcija Grobara sa Pala

Grobari Pale šesti put organizuju humanitarnu akciju, kako bi se u vrijeme božićnih praznika saosjećali sa svojim socijalno-ugroženim sugrađanima. Akciju će realizovati na Tucindan 5.1.2023. godine. Navode da će se skupljati hrana, novac, odjeća i obuća. Za informacije o načinima na koje možete pomoći, pozovite : Bojan Brčkalo 0038765651685 Dejan Vuković 0038765769220 U videima pogledajte […]