Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Šulić: Pravobranilaštvo BiH nema nadležnost za zemljište na Jahorini

26 Februar 2024
2 min.
Šulić: Pravobranilaštvo BiH nema nadležnost za zemljište na Jahorini

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da Pravobranilaštvo BiH nema nadležnost kada je riječ o prodaji zemljišta na Jahorini, da su to insinuacije političkog Sarajeva odakle žele da zaustave razvoj Srpske.


“Za nas su obavezujući zakoni i propisi koje imamo u Republici Srpskoj i mišljenje Pravobranilaštva Srpske”, rekao je Šulić novinarima u Banjaluci komentarišući prodaju zemljišta na Jahorini.

Šulić je rekao da Pravobranilaštvo BiH pokušava da izađe iz svojih nadležnosti, kao i sve što je u BiH.

“Možda nekoga boli činjenica za iznos za koji je prodata zemlja i da se tamo planira investicija po regulacionom planu od 500 do 600 miliona KM koja će proširiti smještajne kapacitete na Jahorini i omogućiti nova radna mjesta za taj dio Republike Srpske”, pojasnio je Šulić.

Šulić je istakao da se želi zaustaviti privredni i svaki drugi razvoj Republike Srpske. “To su insinuacije iz političkog Sarajeva. Nažalost, i Pravobranilaštvo BiH je potpalo je pod uticaj nelegalnog visokog predstavnika. Mi i dalje nastavljamo sve da radimo po zakonima i propisima Republike Srpske”, zaključio je Šulić.

Kompanija “Drvo-eksport” iz Teslića kupila je zemljište na Jahorini za 41 milion KM čime je krenula u realizaciju velikog projekta izgradnje ukupno sedam objekata hotela, apart-hotela koji će imati oko 80.000 metara kvadratnih.

Ukupno je planirano da se na Jahorini investira više od pola milijarde KM, rečeno je ranije u toj kompaniji.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Skrenuo sam pažnju Ajnhorstovoj da Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom

Skrenuo sam pažnju Angelini Ajnhorst, direktorici za zapadni Balkan pri Evropskoj službi za spoljne poslove, da američki ambasador u BiH Majkl Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji u Grčkoj učestvuje na 9. Delfi ekonomskom forumu. – Marfi je običan špekulant i licemjer. Ubrzo odlazi iz BiH i on […]

U srijedu nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

 Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću pred Sudom BiH biće održan u srijedu, 17. aprila. Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, rekao je danas Srni da očekuje nastavak suđenja 17. aprila na kojem će Tužilaštvo BiH nastaviti izvođenje svojih dokaza. “Odbrana je pripremila prijedlog svojih […]