Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Šulić: Pravobranilaštvo BiH nema nadležnost za zemljište na Jahorini

26 Februar 2024
2 min.
Šulić: Pravobranilaštvo BiH nema nadležnost za zemljište na Jahorini

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da Pravobranilaštvo BiH nema nadležnost kada je riječ o prodaji zemljišta na Jahorini, da su to insinuacije političkog Sarajeva odakle žele da zaustave razvoj Srpske.


“Za nas su obavezujući zakoni i propisi koje imamo u Republici Srpskoj i mišljenje Pravobranilaštva Srpske”, rekao je Šulić novinarima u Banjaluci komentarišući prodaju zemljišta na Jahorini.

Šulić je rekao da Pravobranilaštvo BiH pokušava da izađe iz svojih nadležnosti, kao i sve što je u BiH.

“Možda nekoga boli činjenica za iznos za koji je prodata zemlja i da se tamo planira investicija po regulacionom planu od 500 do 600 miliona KM koja će proširiti smještajne kapacitete na Jahorini i omogućiti nova radna mjesta za taj dio Republike Srpske”, pojasnio je Šulić.

Šulić je istakao da se želi zaustaviti privredni i svaki drugi razvoj Republike Srpske. “To su insinuacije iz političkog Sarajeva. Nažalost, i Pravobranilaštvo BiH je potpalo je pod uticaj nelegalnog visokog predstavnika. Mi i dalje nastavljamo sve da radimo po zakonima i propisima Republike Srpske”, zaključio je Šulić.

Kompanija “Drvo-eksport” iz Teslića kupila je zemljište na Jahorini za 41 milion KM čime je krenula u realizaciju velikog projekta izgradnje ukupno sedam objekata hotela, apart-hotela koji će imati oko 80.000 metara kvadratnih.

Ukupno je planirano da se na Jahorini investira više od pola milijarde KM, rečeno je ranije u toj kompaniji.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Sistem u BiH je neodrživ; Stranci utiču na razmišljanje pojedinih struktura u Federaciji (VIDEO)

Ekspanzija bošnjačke političke laži je u stalnom porastu, a krenulo je sve sa bivšom ministarkom inostranih poslova iz SDA Biserkom Turković, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik. Ističe da zna da je za bošnjačku politiku Republika Srpske neprihvatljiva. Naglasio je da stranci utiču na razmišljanje pojedinih struktura u Federaciji BiH.

Košarac: Nema odustajanja od Ustava, dejtonskih nadležnosti i mehanizma koordinacije

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da Republika Srpska neće odustati od 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, pri čemu posebno insistira na usvajanju zakona o Ustavnom sudu BiH i odlasku stranih sudija. “Za to nam je potrebno partnerstvo sa strukturama iz Federacije BiH /FBiH/, ali one […]