Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Sutra iz Andrićgrada kreće treća etapa trke “Beograd-Banjaluka”

19 April 2024
2 min.
Sutra iz Andrićgrada kreće treća etapa trke “Beograd-Banjaluka”

Ispred spomenika Petra Petrovića Njegoša u Andrićgradu sutra će startovati treća etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” u kojoj učestvuje 175 takmičara iz 40 država.

Prema programu trke, prije početka starta biće intonirane himne Srbije i Republike Srpske, a učesnike ovogodišnje trke pozdraviće načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Na današnjem sastanku Organizacionog odbora ove manifestacije, Đurević je rekao da je zadovoljstvo što Višegrad učestvuje u ovom projektu, jer je to prilika za promociju svih turističkih potencijala koje ima ova opština.

“Nastojimo da budemo dobri domaćini, obezbijedili smo smještaj učesnicima kao i hranu i ovo je prilika da zahvalim svima u Višegradu koji su pomogli u organizaciji ovog događaja, smještaju učesnika i svemu što je potrebno“, istakao je Đurević.

Biciklisti će krenuti iz Višegrada u 11.00 časova, a dalje nastavljaju preko Rudog, Rogatice i Sokoca do Jahorine.

U cilju bezbjednosti svih učesnika sportske manifestacije sutra će od 11.00 časova do prolaska takmičara biti potpuna obustava saobraćaja ulicama u Višegradu . ulice Užičkog korpusa i Ive Andrića, preko mosta Mehmed paše Sokolovića, ulice Palih boraca, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, a zatim na dionici preko magistralnog puta od Rodić brda preko Jagodine do Dobruna.

Prva etapa ove biciklističke trke vožena je juče od Beograda do Bijeljine, a pobjednik je Dilan Hopkins iz Australije, a današnja druga etapa vozi se od Zvornika.

Trka se završava u nedjelju, 21. aprila, etapom od Doboja do Banjaluke.

Međunarodnu biciklističku trku “Beograd-Banjaluka” organizuju biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije u saradnji sa Biciklističkim klubom “BSK” iz Banjaluke.

Održavanje trke, čiji je ovogodišnji slogan “Srbija i Srpska zajedno” podržali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

SRNA

Povezani članci

Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci

Nestvarno i nevjerovatno djeluje suv statistički podatak koji glasi: Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci! A igrao je čak 13 puta, od čega je posljednji trijumf upisao protiv trećeplasiranog tenisera planete Karlosa Alkarasa, kog je razoružao poslije preokreta – 4:6, 6:3, 6:2 za plasman u polufinale Mastersa u Madridu. Rus […]

U prisustvu Vučića i Dodika ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona

U Surčinu je simboličnno ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona u prisustvu predsjednik Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Početak izgradnje ovog sportskog objekta simbolično je ozvaničen postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, te Vučića i Dodika, u temelje stadiona, koji će biti jedan od tri najljepša u Evropi. Loptu su potpisali i […]