Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Sutra na Romaniji takmičenje mladih skijaša

17 Mart 2023
1 min.
Sutra na Romaniji takmičenje mladih skijaša

Skijaško takmičenje djece od šest do 12 godina biće održano sutra na skijalištu “Crvene stijene” na Romaniji, u organizaciji sokolačkog Planinarskog društva “Glasinac”.


Prema programu manifestacije, prijava učesnika i probno skijanje počinju od 11.00 časova. Pojedinačno takmičenje počinje od 12.00 časova, ekipno od 14.00, a proglašenje pobjednika predviđeno je za 15.00 časova.

Mladi skijaši spuštaće se obilježenom stazom u dvije vožnje za svakog učesnika i bolje vrijeme se uzima za plasman.

Za troje prvoplasiranih po kategorijama obezbijeđene su nagrade, a za sve učesnike diplome.

Sekretar Planinarskog društva “Glasinac” Vera Mijatović rekla je Srni da se takmičenje organizuje kako bi mališani savladali osnovne elemente skijanja, da se druže, razvijaju takmičarski duh, te zavole zimske sportove i Romaniju.

“LJepota fantastične prirode, uživanje djece u zimskim radostima daju nam motiv i ideje da im vikende ispunimo različitim sadržajima i igrama na snijegu i zato ih pozivamo da i sutra posjete našu planinu”, poručila je Mijatovićeva.

Prvo takmičenje na skijalištu “Crvene stijene” održano je prošle godine uz prisustvo velikog broja djece.

Planinarsko društvo “Glasinac” koje je osnovano na Sokocu 2009. organizator je više sportsko-zabavnih manifestacija i planinarskih pohoda i među najaktivnijim je u Republici Srpskoj.

SRNA

Povezani članci

Napadač Slavije uspješan i kao golman

Napadač Slavije Stefan Arbinja zauvijek će pamtiti duel u Prnjavoru u 21. kolu Prve lige Republike Srpske. Ne samo da je postigao dva gola i donio svom timu tri boda, već je u sudijskoj nadoknadi morao da stane i na gol. Naime, zbog prigovora je isključen golman Nino Nedžibović, a kako je trener Bojan Regoje […]

Sjajne vijesti iz Amerike: Novak Đoković može na US open

Američki Senat izglasao je ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju izazvanom pandemijom korona virusa koju je uveo bivši predsjednik Donald Tramp početkom 2020. godine. Gornji dom Sjedinjenih Država je sa 68 glasova za i 23 protiv donio odluku o okončanju vanrednog stanja, a prošlog mjeseca, Predstavnički dom je takođe glasao sa 229 prema 192 za […]